Podcast aanraders #2

Podcasts luisteren vind ik erg leuk om te doen, vooral wanneer ik aan het fietsen of wandelen ben. Tijdens het fietsen lijkt de tijd veel sneller te gaan en tijdens het wandelen heb ik iets te doen. Als ik wandel zonder dat ik een podcast luister voelt het alsof ik doelloos rondloop. De laatste tijd heb ik er weer een aantal geluisterd. Welke dat zijn ga ik zo met jullie delen en ik vertel of het een aanrader is.

 

PODCAST #1

Aantal seizoenen: 1
Tijdsduur podcast: rond de 45 minuten

In de podcast Daders spreekt Cas de Jong (EenVandaag) met moordenaars, ex-TBS’ers en andere zware criminelen. Hoe kwamen zij tot hun gruwelijke daad? Hebben ze spijt? En waarom moet de maatschappij hen nog een tweede kans geven?

Dit vind ik een heel interessante podcast. Het grootste deel van de daders die aan het woord zijn vertellen precies hoe het gebeurd is en waarom ze het deden. De één vind het prima dat hij/zij iemand vermoord heeft, de ander was onder invloed van drugs en/of alcohol en deed daarom gekke dingen en heeft nu spijt. Wat ik opvallend vind is dat veel van hen zich nu helemaal tot het geloof gekeerd hebben. Eerst helemaal van god los zijn en nu proberen een wit voetje te halen voor als ze dood gaan. Heel bijzonder. Zeker een aanrader om te luisteren als je van dit genre houdt.

 

PODCAST #2

Aantal seizoenen: 2, begin augustus is er een nieuwe aflevering online gekomen
Tijdsduur podcast: rond de 45 minuten tot een uur

Op tweede kerstdag 2002 wordt een 36-jarige tennisleraar ‘s ochtends dood gevonden in zijn appartement. Hij is vermoord. Twintig rechercheurs worden op de zaak gezet.

15 jaar later is de moord op Patrick van der Bolt nog steeds niet opgelost. Sanne Boer duikt in het leven van Patrick en ontdekt dat niets is wat het lijkt. In Nederland zijn er ruim 1500 onopgeloste zaken, coldcases. Waar ging het mis in het politieonderzoek bij Patrick? En wat zegt dit over de kwaliteit van de opsporing in Nederland?

Op televisie kijk ik graag naar de zender ID (Investigation Discovery) en als ik ergens niet tegen kan zijn het onopgeloste vermissingen of moordzaken. Ik vind het zo verschrikkelijk voor de nabestaanden dat ze continu in onzekerheid zitten. Je kunt naar mijn idee beter weten dat iemand overleden is, dan dat je jezelf gek kunt maken over het feit dat die persoon nog leeft. Maar goed daarmee heb ik nog niet vertelt wat ik van deze podcast vind. Ik vind hem behoorlijk spannend. Je wordt echt meegenomen in het verhaal en ik kreeg al snel een soort van tunnelvisie over wie het gedaan kon hebben. Aan de ene kant vind ik het gek dat de dader nog steeds niet opgepakt is, maar als ik hoor hoe de politie gehandeld heeft en omgegaan is met de nabestaanden vind ik het niet zo gek. Toch hoop ik voor de familie van Patrick dat deze zaak ooit nog opgelost wordt. Absoluut een aanrader!

 

 

PODCAST  #3

Aantal seizoenen: 1
Tijdsduur podcast: gemiddeld tussen de 40 en 50 minuten.

Kwaad Bloed is een podcast over zes spraakmakende moordzaken en een mysterieuze verdwijning op het platteland.  Gerrit Kalsbeek en Jacqueline Maris gaan in gesprek met nabestaanden, getuigen en ook daders om op zoek wat er aan voorafging. Ook kijken ze wat er daarna gebeurde; met het dorp of de buurt, de nabestaanden en ook met de daders.

Zoals je merkt zat ik echt in de geweld-luister-modus. Waargebeurde verhalen vind ik nou eenmaal enorm interessant en deze podcast geeft mij alle antwoorden. Wat ging er aan vooraf, wie heeft het gedaan, wat voor een straf heeft iemand gekregen, hoe gaat het nu met ze. Dat laatste vind ik vooral interessant om te weten. Als je zoiets gruwelijks heb meegemaakt als dat iemand van wie je houdt vermoord is, hoe kun je dan verder leven? Dat geniaal en gek zijn dicht bij elkaar ligt werd voor duidelijk in de aflevering: de perfecte moord. Dat eigenlijk duidelijk is wie het gedaan heeft, maar hij er blijkbaar zo goed over nagedacht heeft dat hij niet veroordeelt wordt.

Lees hier podcast aanraders deel #1

 

Dit waren mijn podcast aanraders, welke podcast luister jij momenteel?

 

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *