Podcast aanraders #1

Het zal je niet ontgaan zijn dat de ene na de andere podcast op komt zetten. Via mijn (werk)iPhone kan ik ook meegenieten van allerlei podcast en dat doe ik meestal op de fiets. Vandaag deel ik met jullie een aantal podcasts die ik absolute aanraders vind.

 

PODCAST AANRADER #1


Aantal seizoenen: Seizoen 3 is september 2019 van start gegaan.
Tijdsduur podcast: gemiddeld tussen de 40 en 50 minuten.

In Man man man de podcast behandelen Bas, Chris en Domien (alle drie bekend van de radio) om de twee weken een bepaald onderwerp. Over dat onderwerp zijn er stellingen gemaakt en zij geven daar antwoord op. Aan de hand van hun antwoorden concluderen ze uiteindelijk hoe mannelijk zij zijn.

Ik vind deze podcast zooo leuk! In de eerste instantie toen ik hem tegenkwam in mijn zoektocht naar een nieuwe podcast dacht ik: hmm zal wel weer van die flauwe mannenhumor zijn. lk gaf het een kans en na een paar afleveringen was ik om. Ze zijn goudeerlijk, ook over soms best gênante situaties. Het komt ook regelmatig voor dat ik op de fiets opeens spontaan begin te lachen wanneer ik naar hun podcast luister. Ik vind het jammer dat ik inmiddels up to date ben en dus nu steeds moet wachten op een nieuwe aflevering. Een echte aanrader dus.

 

PODCAST AANRADER #2


Aantal seizoenen: Deze podcast heeft geen officiële seizoenen.
Tijdsduur podcast: 30 minuten, soms iets langer.

Ruud de Wild stelt in 30 minuten allerlei vragen aan bekende Nederlanders. Er wordt een wekker gezet, zodat de interviews niet veel langer duren dan die 30 minuten en daar komen bijzondere gesprekken uit voort.

Bij Rauw ben ik terecht gekomen via de vlogs van Monica Geuze. Zij had het er steeds over en ik vroeg mij af of het nou echt zo leuk was als zij beweerde. Dat was het zeker. Elke aflevering heeft grotendeels dezelfde opzet. Je hoort iemand binnenkomen en vervolgens worden er vragen gesteld als: “Wie ben jij?”, “Stel je komt vanavond onder tram 13 en je overleeft het niet, wat zeggen ze dan over jou in het journaal?”, “Als je iets in je leven over mocht doen, wat zou dat dan zijn?” Het zijn simpele, maar ook redelijk diepzinnige vragen. Ze zetten je wel aan het denken en doordat ze steeds aan verschillende mensen gevraagd worden kijg je veel verschillende antwoorden. Ook heb ik een ander beeld gekregen van bepaalde bekende Nederlanders die Ruud heeft geïnterviewd. Zeker een aanrader!

 

PODCAST AANRADER #3

Aantal seizoenen: 1
Tijdsduur podcast: rond de 20 minuten.

In 2017 wordt het lijk van Ralf Meinema in de kofferbak van zijn Mercedes gevonden. Zijn auto bungelt half in het Stieltjeskanaal. De onopgeloste moord houdt Zuidoost-Drenthe nog steeds bezig. Zijn ouders, familie en vrienden willen antwoord op die ene vraag: Waarom moest Ralf, die joviale, vriendelijke jongen, dood? Dit is De kofferbakmoord, een vierdelige podcast over de onopgeloste moord op Ralf.

Deze podcast kwam ik bij toeval tegen. Ik dacht bij het zien van de titel dat het een spannend fictie verhaal zou zijn, maar het bleek waargebeurd. De podcast heeft maar vier afleveringen, maar ik vond ze wel indrukwekkend. De kofferbakmoord is tot op heden nog steeds niet opgelost, terwijl je naar aanleiding van het verhaal denkt dat het niet zo moeilijk zou moeten zijn… Bij deze podcast denk ik voornamelijk dat hoe meer mensen er van af weten en er naar luisteren hoe beter. Wie weet wordt het dan ooit nog opgelost. Ik vind het absoluut de moeite waard om naar te luisteren, maar je moet wel tegen een open einde kunnen.

 

 

Dit waren mijn aanraders. Heb jij ook aanraders?

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *