Mijn boodschappen routine

Regelmatig komt het ter sprake met vrienden, collega’s, op een verjaardag etc. Over wat we ’s avonds gaan eten en hoe we dat doen qua boodschappen. Dat verschilt vaak behoorlijk, dus ik dacht dat is een leuk onderwerp voor een blog. Ik ga jullie dus een kijkje geven in mijn boodschappen routine of nou ja die van Wilco, want hij doet het meeste werk.

 

STAP 1 – Weekmenu makenOp zondag is het meestal ‘menu-maak-dag’. Wilco en ik bekijken de nieuwe folders van Dirk, Albert Heijn en de Aldi (online), want dat zijn de dichtstbijzijnde supermarkten voor ons. Ook kijken we in de Nettorama folder, want die zit naast mijn werk dus daar kan ik zo even heen als er een mooie aanbieding is. Aan de hand van de aanbiedingen en wat wij nog in huis hebben maken we een weekmenu.

 

STAP 2 – Boodschappenlijst

Als het weekmenu klaar is kijken we wat we nog nodig zijn aan boodschappen, naast wat we al in huis hebben en maken we een boodschappenlijst.

 

STAP 3 – Boodschappen doenHet doen van de boodschappen verschilt per week. De ene week doen we het diezelfde zondag nog samen en de andere week doet Wilco het in z’n eentje op maandag. Ligt er aan hoe hij met z’n werk zit. De meeste weekboodschappen doen we bij de Dirk, bij de AH en Aldi halen we alleen kleine boodschappen die in de aanbieding zijn.

 

STAP 4 – Boodschappen opruimen

Wanneer wij samen boodschappen doen, ruimen we het ook samen op. Zo weten we allebei waar wat ligt. Want ik leg sommige dingen nog wel eens op een andere plek dan Wilco en dan blijf je zoeken, haha. Maar als Wilco in z’n eentje boodschappen doet gaat dat een beetje lastig, maar hij kookt dan ook het grootste deel van de week, dus het is niet altijd van belang dat ik precies weet wat waar ligt.

 

Dit was mijn boodschappenroutine.
Lijkt hij op die van jou of doe jij het totaal anders?

 

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *