In mijn nieuwste rubriek Get fat with Mad ga ik recepten met jullie delen (en uitproberen). Als tegenhanger van dat tegenwoordig alles verantwoord en gezond moet zijn. Af en toe mag je best wel eens lekker ongezond eten!
Vandaag ga ik met jullie mijn recept voor gevulde eieren delen.
Ik krijg er vaak complimentjes over op verjaardagen, dus het lijkt mij leuk om met jullie te delen hoe ik ze maak.
De benodigdheden:
– eieren
– mayonaise
– paprikapoeder
– kerriepoeder
– maggi
Je begint met het koken van de eieren, ik kook ze altijd zeven minuten.
Daarna laat ik ze drie keer schrikken met koud water en ga ik ze pellen.
Wanneer dat klaar is snijd ik alle eieren over de lengte doormidden en haal het eigeel eruit en stop dat in een schaal en begint het echte werk.
Stap 1: Prak het eigeel zo fijn mogelijk.
Stap 2: Voeg de mayonaise toe. De hoeveelheid is persoonlijk. De één houdt van vrij natte gevulde eieren en de ander heeft ze liever wat droger…
Wanneer ik de mayonaise en het eigeel met elkaar gemengd heb, ziet het er bij mij zo uit.
Stap 3: Voeg de paprikapoeder en kerriepoeder toe en meng alles door elkaar.
Stap 4: Voeg de maggi toe. Herhaal stap 3 en stap 4 totdat jij denkt dat de smaak goed is.
Stap 5: Gebruik een spuitzak en spuitmond om de eieren mee te vullen.
Stap 6: De spuitmond doe je in de zak voordat je hem vult. Wanneer je de zak gevuld hebt draai je de bovenkant zodat je goed druk uit kan oefenen op de zak tijdens het vullen van de eieren.
Uiteindelijk komt het er dan zo uit te zien, ligt er natuurlijk ook aan wat voor een spuitmond je gebruikt en hoe goed je er mee overweg kunt 😉
Tot slot doe ik er dan nog folie overheen en stop ik de gevulde eieren in de koelkast. Je neemt hiermee wel het risico dat ze dan aan de bovenkant platgedrukt worden, maar daardoor zullen ze niet minder smaken!
Eetsmakelijk!
Hopelijk vinden jullie dit een leuke onderwerp om over te lezen. Hoe maak jij gevulde eieren? Laat het weten in de reacties.