10 netflixseries voor hem en haar

Netflixseries kijken is één van mijn favoriete dingen om te doen in mijn vrije tijd. Vooral samen met Wilco, maar het is niet altijd even makkelijk om een serie te vinden die voor ons allebei leuk is om te kijken. Ik denk dat wij niet de enige zijn dus daarom deel ik vandaag 10 netflixseries die leuk zijn voor hem en haar.

 

1. Sexeducation

In deze serie richt Otis samen met Maeve een bedrijfje op dat op school seksadvies geeft. Zijn moeder is sekstherapeut dus hij zal er wel het één en ander vanaf weten. Hij geeft schoolgenoten seksadvies, maar heeft er zelf eigenlijk nog geen kaas van gegeten…

Deze serie heeft twee seizoenen en daar ben ik net klaar mee. Er wordt op een heel luchtige en grappige manier vertelt over seks.
Ik vond het zo’n leuke serie dat ik bijna niet kan wachten tot seizoen drie op Netflix komt.

 

2. How to get away with murder

Annalise Keating is een briljante strafrechtadvocate en professor in de rechten. Samen met vijf van haar beste studenten raakt ze betrokken bij een ongewone moordzaak. Elk seizoen begint (als ik het goed heb onthouden) met een moord. Tijdens die eerste beelden denk je te weten hoe het zit. Per aflevering kom je er steeds meer achter dat je het helemaal verkeerd had en hoe het dus wel zit.

Het mooie aan deze serie vind ik de complottheorieën die ze elk seizoen weer weten te bedenken. Elke keer als je denkt: “Oh hij/zij zal het wel gedaan hebben.” blijkt het totaal anders in elkaar te steken. De seizoenen zijn in grote lijnen steeds hetzelfde, maar door dat verrassingseffect blijf ik kijken.

 

3. The Sinner

Deze serie heeft een zelfde soort opzet als de serie hiervoor. Je ziet in het begin een deel, je denkt te weten hoe het zit, maar hoe verder je in de serie komt, hoe meer je erachter komt dat je het mis hebt.

The Sinner heeft twee los staande seizoenen gemaakt. Ik kan dus hierbij lastiger zeggen waar het over gaat. Het is absoluut de moeite waard om naar te kijken. Als je er eenmaal aan begint kun je niet meer stoppen. Het eerste seizoen hebben Wilco en ik volgens mij in één dag gekeken.

 

4. Elite

Een Spaanse serie die gaat over studenten op een Elitaire middelbare school.
In seizoen 1 begint het met een jongen die helemaal onder het bloed zit, je ziet een meisje dat dood is een een troffee. Het heeft een verband met elkaar, maar wat is dat verband? Hierbij word je ook weer op een dwaalspoor gezet. De uitkomst is behoorlijk verrassend.

Elite heeft twee seizoenen en vanaf 13 maart staat seizoen drie op Netflix. Het is een spannende en leuke serie. Wat ik soms wel lastig vind is dat je continu moet opletten tijdens de serie, want als ik dat niet doe versta ik er niks van en heb ik geen idee wat er is gebeurd. Bij een Engelse serie kun je nog een keer weglopen en krijg je gewoon alles mee haha. 

 

5. The Stranger

Adam Price is een liefdevolle vader van twee kinderen en een lieve echtgenoot. Zijn vrouw Corinne Price is lerares op school en penningmeester van de voetbalclub waar haar twee zoons voetballen. Op een gegeven moment wordt Adam uit het niet aangesproken door een vreemdeling. Zij vertelt hem dat zijn vrouw een paar jaar geleden een miskraam heeft gehad, maar dat ze helemaal niet zwanger was. Daarna stapelen de problemen zich op en niet veel later blijkt zijn vrouw van de aardbodem verdwenen te zijn…

Deze serie moest ik even inkomen. De eerste drie afleveringen zag ik steeds weer nieuwe mensen waarvan ik dacht: “Wat hebben zij met de rest te maken?” Toen ik dat eenmaal wist werd het wat makkelijker. Ik werd vooral nieuwsgierig naar waar Corinne gebleven was. Toen ik dat eenmaal wist was ik best teleurgesteld. Ik had een spectaculairder einde verwacht. Maar misschien ben jij het wel totaal niet met mij eens.

 

6. Undercover

De Nederlander Ferry Bouman is één van de grootste XTC-producenten ter wereld. Hij woont in een villa in Limburg, maar zit in het weekend en vakanties op een camping zo’n honderd meter van zijn huis. De politie wil graag een keer bewijs tegen Ferry en zet twee undercover agenten in. Een man en een vrouw die een stel moeten spelen en bevriend moeten raken met Ferry en zijn vrouw.

Een spannende en grappige serie waarin ik steeds moet lachen om Elise Schaap. Hij kijkt lekker weg en seizoen twee is onderweg!

 

7. Eigen kweek

De familie Welvaert is een Vlaamse boerenfamilie die leeft van de aardappelkweek. Na een paar mislukte oogsten en een slechte investering, zit vader Jos met de handen in het haar. Net voor zijn pensioen dreigt de levenslange arbeid op de aardappelvelden tot een failliet te leiden. Om die ondergang te ontlopen laat hij zich verleiden om zich in te laten met het kweken van wiet.

Een oud collega vertelde ooit een keer over deze serie en toen ben ik hem gaan kijken. Je weet niet wat je ziet. Het is een enorm simpele serie waarvan je denkt hoe is dit ooit op Netflix terecht gekomen? Maar dat mag de pret niet drukken. Door deze serie weet ik inmiddels wat goesting betekend. Dus heb je een drukke dag gehad en geen zin in een ingewikkelde netflixserie, dan raad ik je ‘Eigen kweek’ aan.

 

8. The Fall

Politie-inspecteur Stella Gibson wordt ingehuurd om een onopgeloste moord in Belfast te ontrafelen. De verantwoordelijke seriemoordenaar, Paul Spector, blijft ondertussen gruwelijke moorden plegen. Tijdens het politie-onderzoek komen de verhalen van alle betrokkenen aan bod.

Als je van mysterieuze series houdt, dan is dit wat voor jou. De moeder van Otis uit Sexeducation speelt hierin de politie-inspecteur. Dat is gewoon een leuk feitje, verder kun je er niet zoveel mee haha. Ik denk dat je deze serie gewoon moet gaan kijken zonder er van te voren al veel over te weten.

 

9. The Blacklist

Raymond Reddington, de meest gezochte crimineel van Amerika wordt opgepakt. Deze oud-overheidsmedewerker heeft 20 jaar geleden besloten om de andere kant te bewandelen en in die 2 decennia is hij uitgegroeid tot de ‘Concierge of Crime’, een handelaar die alles en iedereen met elkaar verbindt, maar zelf altijd buiten schot blijft. Op een dag heeft hij er echter genoeg van. Hij heeft in die 20 jaar een lijst samengesteld van criminelen die veel gevaarlijker zijn dan iedereen ook maar denkt. Hij geeft zichzelf aan, zegt wat hij te bieden heeft, maar hij wil alleen Elizabeth Keen spreken…

Dit is denk ik wel de favoriete serie van Wilco en mij. Wij kijken hem eigenlijk altijd wanneer het op televisie komt. Maar hij staat inmiddels ook op Netflix. Dus mocht je hem nog niet gezien hebben dan zou ik zeggen grijp je kans, want het nieuwste seizoen zal denk ik niet lang op zich laten wachten. Daarnaast is deze serie het gewoon waard om gekeken te worden.

 

10. Bodyguard

Sergeant David Budd is een oud-militair woonachtig in Londen. Hij is nog getrouwd met zijn vrouw Vicky maar ze wonen apart en hebben om de week de kinderen. De reden van het gescheiden wonen is Davids posttraumatische stressstoornis na zijn uitzending naar Afghanistan. De schuldige zijn volgens hem de politici, de mensen waar hij nu mee te maken krijgt. Hij mag dan wel altijd een strak gezicht houden, maar er gaat veel om in zijn hoofd.

Een spannende serie waarbij je om de oren wordt gegooid met het woord ‘Mom’. Ik werd er knettergek van. Dus als je daar geen problemen mee hebt is het een prima serie om te kijken. Seizoen twee laat al wel heel lang op zich wachten…

 

 

Heb jij nog leuke serie tips?

 

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *