Weekmenu

Wilco en ik maken iedere week een weekmenu. Daar heb je al eens over kunnen lezen in de blog: boodschappen routine. Met een weekmenu bedoel ik maandag tot en met vrijdag. Afhankelijk van wanneer Wilco moet werken kookt hij maandag tot en met donderdag en ik op vrijdag. Het is niet zo dat wij bijvoorbeeld vijf vaste weekmenu’s hebben die steeds rouleren. Elk weekmenu is weer anders al komen bepaalde recepten wel vaker terug dan anderen. Zelf vind ik het leuk om iemand anders zijn of haar weekmenu te zien en ik hoop dat jullie dit ook leuk vinden. Veel leesplezier!

 

MAANDAG


Aardappelkroketjes, worst en sperziebonen. De dag hiervoor had ik gebarbecued en daar waren twee worstjes van overgebleven dus die gebruikten we de volgende dag weer.

 

DINSDAGNasi, een van mijn favorieten. Je kunt het op zoveel verschillende manieren maken. Deze keer was het rijst met prei en paprika en kruiden. De satéstokjes halen wij bij de Aldi uit de vriezer en moetje 15 minuten au bain-marie opwarmen. Had nooit gedacht dat ik dat lekker zou vinden, maar ben er gek op. Kroepoek mag natuurlijk ook niet ontbreken. De Java smaak vind ik het lekkerst.

 

WOENSDAG


Dit is een variant op het recept plaattaart met zomergroenten. Wilco had dit recept gevonden bij Allerhande. Alleen de kleur is al aantrekkelijk. Het is eigenlijk gewoon een soort pizza en daar zeg ik nooit nee tegen haha.

 

DONDERDAG


Dit is best een speciaal recept. Na het overlijden van mijn schoonmoeder kwam een vriendin van haar eten brengen voor mijn schoonvader. Het was voor hem alleen te veel dus kregen wij ook nog wat mee, wij vonden het zo lekker dat we het recept gevraagd hebben. Wilco heeft hier ook zijn eigen variant op gemaakt. Het is een tricolore pasta, met champignonsaus, kip, hamblokjes en groente erdoor.

 

VRIJDAG


Veel van de recepten die ik maak, haal ik van de website lekker en simpel. Dit is een recept uit hun nieuwe boek. Het is een Mexicaanse rijstschotel maar dan zonder de pepers die erin moeten anders sta ik binnen de kortste keren in brand :’). Ik vond het een lekker recept dat zeker voor herhaling vatbaar is.

 

Maak jij ook een weekmenu of kijk je per dag wat je gaat eten?

 

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.