Week 6 – 2019 | Mijn eerste week bij de brandweer

Haiiii, mijn eerste week bij de brandweer zit er al op! Het was een leuke en interessante week met heel veel informatie en afkortingen. Ik heb zin om ‘echt’ aan de slag te gaan en mooie resultaten te behalen. Verder gingen wij weer gezellig naar Kevin en kwamen er vrienden op visite! Veel kijkplezier 🙂

 

 

MAANDAG

Mijn eerste werkdag bij de brandweer. Wilco had mijn gebracht en maakte deze foto toen ik naar de ingang liep.

 


Ze waren goed voorbereid op mijn komst, want er was voor de hele week al een planning gemaakt. Om 09.00 uur kon ik dan ook gelijk aansluiten bij de rondleiding voor de nieuwe stagiairs/afstudeerders. Toen ik van die rondleiding weer kwam stond deze mooie bos bloemen op ‘mijn’ bureau, super lief!

 

DINSDAG

Op mijn tweede werkdag kreeg ik mijn werktelefoon. Een iPhone xr, echt een mega ding. Niet alleen de grootte is wennen voor mij maar ook de iPhone zelf. Ik heb zelf een samsung, dus het gaat nog niet altijd zoals ik wil, maar dat went vast snel! Ben al druk aan het oefenen ’s avonds op de bank haha.

 


Lasagne a la Wilco

 


Bij Kevin was het weer tijd voor een potje mens erger je niet. Kevin won een keer en Wilco.

 

WOENSDAG

Op woensdag ben ik vergeten foto’s te maken, maar weet nog wel wat ik gedaan heb dus vertel ik het gewoon. ’s Ochtends had ik een kennismakingsgesprek bij de Twente Safety Campus en daarna kreeg ik er een rondleiding van mijn collega Loes. Echt een heel interessant en mooi terrein hebben ze daar! ’s Middags was ik weer op Spaansland en heeft mijn collega Irene mij alle systemen uitgelegd.

 

DONDERDAG


Deze dag mocht ik met collega Wendy mee. We hadden afgesproken om 08.15 uur bij de brandweerkazerne in Hengelo. Er kwamen eerstejaars studenten Bouwkunde van het ROC van Twente presenteren over brandveiligheid. Ik mocht uiteindelijk samen met Wendy en nog een andere collega de studenten beoordelen. Dat vond ik leuk om te doen! Hoe vaak ik wel niet tijdens een presentatie heb gedacht, wanneer komt de tijd dat ik eens iemand mag beoordelen? Dat was dus nu!

 


Daarna gingen wij door naar het ZGT in Hengelo. Daar mochten de derdejaars studenten Bouwkunde een soort van ontruiming doen op afdeling die momenteel niet meer gebruikt werd.

 

VRIJDAG

En toen waren we weer bij de Twente Safety Campus, want Expeditie Oost kwam langs voor opnames. Brandweer Twente zoekt namelijk vrijwilligers en naar aanleiding daarvan kwam Esther Rikken ‘solliciteren’ bij de brandweer. Voordat je aangenomen wordt moet je eerst getest worden en dat is toch pittiger dan gedacht…

Hier kun je het resultaat van de opnames zien.

 


Omdat de bestuurder van dit golfkarretje vanwege de opnames mee moest in de brandweerauto, mocht ik zorgen dat ie weer op de juiste plek terecht kwam.

 


’s Avonds gingen Wilco en ik even naar zijn ouders toe.


ZATERDAG


We gingen voor wat kleine boodschappen naar de stad en toen wij daar aankwamen zagen we allemaal dranghekken, veel politie en allemaal groepjes mensen etc. Wij hadden geen idee wat er aan de hand was, dus wij hadden dat even opgezocht. Bleek Geert Wilders vandaag campagne te gaan voeren op het van Heekplein. Even later kwamen we hem dan ook tegen. Spot jij hem op de foto?

 


Jaaaa, dankzij mijn schoonmoeder hebben wij nu Marcel Meloen. Te schattig toch!

 


Een tijdje terug had ik al één aflevering gekeken van Marie Kondo en nu was er tijd voor meer. Het werkt erg aanstekelijk, maar heb er nog niet aan toegegeven 😛

 


’s Avonds kwamen vrienden van ons op visite en zij hadden een cadeau voor mij meegenomen, vanwege mijn nieuwe baan! Was natuurlijk helemaal niet nodig, wel erg lief!

 

ZONDAG


Ennnn dit zat erin! Een mopshond schort en twee Koopmans bakpakken waardoor ik mijn doel van het bakken dan hopelijk ook dit jaar haal. Ben er heel blij mee!

 

 

Dit was mijn week 06

Bedankt voor het lezen & tot volgende week!

 

1 gedachte over “Week 6 – 2019 | Mijn eerste week bij de brandweer”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *