Videoland kijktips!

Een paar weken geleden vertelde ik in deze blogpost over leuke programma’s die nu op tv te zien zijn. Sinds kort heb ik Videoland en heb daarop al van alles gezien en deel ik graag mijn kijktips met je!

 

Kinderen Geen Bezwaar


Kinderen Geen Bezwaar is een familiecomedy. Het gezin bestaat uit Gerard, Maud, Julia en Daan. Gerard en Maud hebben elkaar via een contactadvertentie leren kennen en hun kinderen zijn voortgekomen uit hun eerdere huwelijk/relatie. Gerard kookt, strijkt, stoft en doet de was. Maud werkt als psychotherapeute met een praktijk aan huis. In de serie krijg je allerlei dagelijkse dingen te zien die veel mensen zullen herkennen.

Deze serie heb je al vaak voorbij zien komen in mijn fotoverslagen. Mijn zwager Kevin heeft de hele dvd box hiervan en elke week keken we één aflevering als we bij hem op visite gaan. Deze serie is zo lekker luchtig en ik herken er zoveel in van Wilco en mij. Zoals dat Wilco hier ook het meeste in het huishouden doet en bepaalde opmerkingen en discussies tussen Gerard en Maud gaan bij ons precies zo haha. Het is een lekkere luchtige serie, die makkelijk wegkijkt. Negen seizoenen zijn er en elke aflevering duurt zo’n 20 tot 25 minuten. Ik kijk regelmatig een aflevering tijdens mijn lunchpauze als is deze serie altijd leuk om te kijken!

 

The Handmaid’s Tale

In het dystopische Gilead, ooit onderdeel van de Verenigde Staten, heerst een fundamentalistisch regime. De geboortecijfers zijn dramatisch gekelderd en de weinige vrouwen die nog vruchtbaar zijn, worden tot staatseigendom gemaakt. June is een van deze dienstmaagden (handmaid). Haar eigen dochter is van haar afgenomen en ze wordt nu geacht een kind te baren voor commandant Fred. June weigert zich in deze rol te schikken en doet er alles aan om haar dochter terug te vinden en haar toekomstige kind te beschermen tegen Gilead.

Een collega raadde mij deze serie aan. Ik was er ooit al eens aan begonnen, maar na tien minuten had ik er geen zin meer in. Deze keer heb ik doorgezet en daar heb ik een spijt van. Het is echt een bizarre serie. Meerdere keren heb ik gedacht: Waar zit ik naar te kijken? Ik stop ermee! En toch bleef ik kijken, omdat ik wilde dat June het zou stoppen. Deze serie is best zwaar, je moet er goed bij opletten en tegen het onderwerp kunnen. De serie is absoluut het kijken waard en ik kan niet wachten tot het vierde seizoen uitkomt!

 

Mocro Maffia

De drie beste vrienden Romano, Potlood en De Paus maakten samen de overstap van de kleine criminaliteit naar het grotere werk. In no time hebben ze de hele cocaïnehandel in Amsterdam in handen. Door jaloezie valt de vriendengroep uiteen, waardoor ze lijnrecht tegenover elkaar komen te staan.

Een paar jaar geleden had ik een proefabonnement op Videoland en keek ik seizoen één van Mocro Maffia. Ik vond het echt een interessante serie. Leuk kun je het niet echt noemen :P. Ik was dan ook erg benieuwd naar de seizoenen erna. Seizoen twee heb ik inmiddels ook gezien en van seizoen drie komt elke momenteel elke vrijdag een aflevering online. Het tweede seizoen had een aantal verrassende ontwikkelingen en ik ben benieuwd naar wat seizoen drie brengt.

 

Echte Gooische Moeders

Het leven lacht de Echte Gooische Moeders toe. Ze hebben alles wat hun hartje begeerd: een knappe, succesvolle man, beeldschone kindjes en een prachtig huis. Pauline, Bo, Florine, Kim en Leslie zetten de deuren van hun mooie huizen en hun perfecte leven wijd open. Ze delen openhartig lief en leed en laten zien dat ook zij te maken krijgen met tegenslagen en mislukkingen.

Naast series en films zijn er ook documentaires te zien op Videoland. Ik heb Like Monica, Fred het andere gezicht, Bizzey en Echte Gooische Moeders gezien. Die laatste vond ik toch wel het leukst. Je denkt dat die dames het perfecte leven leiden. Maar dat is eigenlijk helemaal niet zo. Ze hebben met allerlei dingen te maken net als ieder ‘normaal’ mens. Hoe open zij zijn vond ik erg leuk om te zien. Maak dingen bespreekbaar. We lijken allemaal meer op elkaar dan we denken, alleen is er nog te veel schaamte rondom veel onderwerpen zoals (on)vruchtbaarheid, psychische problemen, vliegangst etc. Het klinkt nu wat zwaar, maar het is een enorm leuke documentaire waarbij je een kijkje krijt in het leven van de Echte Gooische Moeders.

 

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *