Videoland Kijktips!

Sinds een jaar heb ik Videoland en ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Er staat zoveel leuks op. Van series en films tot documentaires. Voor ieder wel wat wils. Ik deel in deze blogpost kijktips van mij (en een beetje van Wilco), want we kijken veel dingen ook samen. Veel lees en uiteindelijk kijkplezier!

1. De Verhulstjes

Genre: Reality
Aantal seizoenen:
2

Gert Verhulst (van Samson en Gert), zijn vrouw Ellen en kinderen Viktor, Marie geven een inkijkje in hun leven. Daarnaast zie je opa Jos, honden Leo en Marcel en de hulp regelmatig voorbij komen. Gert, Ellen en de kinderen wonen voor de serie tijdelijk in één huis en maken van alles mee.

Na leuke dingen gehoord en gelezen te hebben over deze serie begonnen we aan het eerste seizoen. We waren positief verrast! Het kijkt lekker weg en is ook nog eens grappig. Gert heeft enorm droge humor de chemie tussen het gezin is erg leuk. We konden dan ook bijna niet wachten op het tweede seizoen waarin ze naar St. Tropez gingen. Die hebben we inmiddels ook gekeken en was weer net zo leuk als het eerste seizoen.

 

2. De Jacht op de Mocro-Maffia

Genre: Documentaire, Misdaad
Aantal seizoenen: 3

Nadat er jarenlang op R*douan T is gejaagd, stond hij in Maart 2021 voor het eerst voor de rechter. Inmiddels lopen er meerdere processen tegen tientallen verdachten die betrokken zijn bij de zogenoemde Mocro-Maffia. Al 10 jaar lang houdt deze groep ons in de greep, maar hoe heeft het zo ver kunnen komen? Hoe is deze oorlog ooit begonnen? In het nieuwe seizoen van De Jacht op De Mocro-Maffia gaat John van den Heuvel terug in de tijd en onderzoekt hij het web dat vol zit met verraad, wantrouwen, geweld en dodelijke slachtoffers.

Hier heeft Wilco naar gekeken en ik heb soms wat stukken meegekeken. Zelf heb ik een podcast geluisterd over het ontstaan van de Mocro-Maffia of beter gezegd cocaïne maffia. Heel interessant om te horen/zien hoe mensen in het criminele circuit terechtkomen en wat ze allemaal bedenken. Vaak ook onbegrijpelijk waar ze toe in staat zijn. Als je van misdaad en documentaires houdt is dit interessant om naar te kijken.

 

3. New Amsterdam

Genre: Drama
Aantal seizoenen:
3

De charmante dokter Max Goodwin is de nieuwe medisch directeur van het oudste overheidsziekenhuis in Amerika. Hij is vastbesloten de bureaucratische werkwijze in het ziekenhuis overhoop te gooien om de patiënten uitzonderlijke zorg te verlenen.

Dokter Goodwin, speelde Tom in de serie The Blacklist en ik ben echt verliefd op hem. Toen ik zag dat hij in deze serie meespeelt wilde ik hem alleen daarom al kijken. New Amsterdam vind ik een fijne en realistische (voor zover ik dat kan beoordelen) ziekenhuisserie. Waarbij ze je meenemen op de Eerste hulp en de afdelingen, neurologie, psychologie, oncologie en cardiologie. Iedere arts heeft ook een privéleven waarvan ze je het een en ander laten zien. Het is een gezellige, meeslepende, maar ook emotionele serie. Heb er regelmatig naar zitten kijken met tranen in mijn ogen. Een echte aanrader.

4. Jomanda

Genre: Documentaire
Aantal seizoenen:
1

In de jaren 90 groeide Joke Daman uit tot het grootste, maar ook meest omstreden spiritueel medium dat Nederland ooit heeft gekend: Jomanda. Nooit eerder vertoond archiefmateriaal brengt je terug naar de gekte in Tiel, waar Jomanda massale sessies hield. Vrienden, fans en andere intimi vertellen over hun relatie met Jomanda. Welke ongelooflijke en tragische gebeurtenissen maakte zij allemaal mee en waarom kiest ze nu voor een leven in Canada?

Jomanda kende ik alleen maar van haar blauwe jurken en het ‘gedoe’ met Sylvia Millecam. Bij het eerste wat ik aan reclame hiervan zag wist ik meteen dat ik deze documentaire wilde zien. Er kwam eerst een soort van teaser aflevering online en na een maand ofzo de rest. Ik heb er met verbazing naar zitten kijken. Mensen zijn echt helemaal in de ban van haar en het ingestraalde water etc. Echt te bizar voor woorden. Aan de en kant denk je knettergek zijn ze met z’n allen, maar als ze echt niets kan dan zou ze toch niet zoveel volgelingen hebben? Ze was in ieder geval een echte influencer! 

5. De Jeugdkliniek – Als niets meer werkt

Genre: Documentaire
Aantal seizoenen:
1

Ewout Genemans heeft een unieke kans gekregen om intern te gaan bij de Yes We Can Clinics. Hij mag bij hoge uitzondering naar binnen en ontmoet allerlei jongeren (tussen de 13 en 23 jaar) die allemaal een intensieve behandeling krijgen om af te rekenen met hun verslavingen, gedrags- en of psychische problemen.

Dit soort documentaires vind ik enorm interessant. Wat maakt het dat jongeren bepaalde keuzes maken en ‘ontsporen’? Zelf kan ik mij hier gelukkig geen voorstelling van maken en vind het soms dan ook moeilijk te geloven dat dit echt is. Ik vind het indrukwekkend om te zien dat veel jongeren hier echt bij gebaad zijn en echt geholpen worden in de kliniek.

6. De Verraders (Videoland editie)

Genre: Spel
Aantal seizoenen:
1

Bij de verraders wordt aan het begin van het programma een aantal verraders aangewezen. De rest van de groep zijn getrouwen. Ze strijden allemaal voor zilver door middel van spellen goed te volbrengen. Elke aflevering wordt er iemand vermoord (door de verraders) en verbannen (door de hele groep). De getrouwen willen graag de verraders eruit hebben en de verraders willen niet gepakt worden. Dit zorgt voor gekke situaties tijdens het spel.

Het eerste seizoen dat op televisie te zien was vond ik al leuk , dus ik kon bijna niet wachten voordat de Videoland versie online zou komen. Deze was nog vele malen beter. Ik kan niet te veel zeggen, zonder al te veel te verklappen. Dus ik zou zeggen gewoon kijken en geniet!

7. Echte Gooische Moeders

Genre: Reality
Aantal seizoenen:
2

Wie kent ze nog van Echte Gooische Meisjes? Inmiddels zijn Pauline, Bo, Leslie, Kimberly en Florine allemaal moeder en nemen ze je weer mee in hun dagelijkse leven en alle perikelen die bij het ‘Gooische leven’ horen.

Seizoen 1 vond ik leuk om naar te kijken. Niet al te moeilijke materie die je zo even tussendoor wegkijkt. Dit seizoen was dat wel een beetje anders. Pauline was na jarenlang een wens voor een derde kindje te hebben dan eindelijk (door ivf) zwanger. Helaas is ze het kindje halverwege de zwangerschap verloren en daar wordt dit seizoen regelmatig over gepraat. Wat ik overigens heel goed vind. Het overkomt zoveel vrouwen en er heest nog zoveel taboe en schaamte op, terwijl je er niks aan kunt doen en het heel verdrietig is. Het is zeker de moeite waard om naar Echte Gooische Moeders te kijken. Naast het verdrietige verhaal van Pauline zie je ook hoe hecht hun vriendschap is en ondernemen ze samen allerlei leuke dingen.

8. Mocro Maffia (de serie)

Genre: Misdaad, Actie
Aantal seizoenen:
5

De drie beste vrienden Romano, Potlood en De Paus maakten samen de overstap van de kleine criminaliteit naar het grotere werk. In no time hebben ze de hele cocaïnehandel in Amsterdam in handen. Door jaloezie valt de vriendengroep uiteen, waardoor ze lijnrecht tegenover elkaar komt te staan.

Mocro Maffia vind ik één van de beste Nederlandse series. Het is hard, spannend en regelmatig verdrietig. Ik wil er eigenlijk niet te veel over zeggen, gewoon kijken! Op dit moment komt er nog wekelijks een nieuwe aflevering op Videoland en ik kan niet wachten tot ze er allemaal op staan, zodat we het seizoen kunnen bingen.

9. Desperate Housewives

Genre: Drama, Thriller
Aantal seizoenen:
8

Desperate Housewives biedt een zwartkomische kijk op het leven in buitenwijken, waar de geheime levens van huisvrouwen niet altijd zijn wat ze lijken, en begon met Mary Alice die in haar perfecte huis in een prachtige wijk zelfmoord pleegde. Vanaf haar plek hoog in de lucht bekijkt ze samen met ons de levens van haar gezin, vrienden en buren.

Deze serie zit ik nu middenin. Super Amerikaans hoe alles gaat. Er gebeuren best heftige dingen, maar door de luchtigheid van de serie ben je het ook zo weer vergeten. Er gebeuren alledaagse dingen, ook ziektes etc. Alleen heeft het tot nu toe niet echt diepgang naar mijn mening. Deze serie moet je vooral kijken als je niet te veel na wilt denken bij een serie. 

 

10. Killing Eve

Genre: Thriller, Misdaad
Aantal seizoenen:
3

Eve heeft een saaie baan bij de Britse veiligheidsdienst MI5, terwijl ze erover droomt om spionne te worden. Villanelle is een ongrijpbare huurmoordenares, die geniet van de luxe die ze zich dankzij haar werk kan veroorloven. Deze twee uiterst intelligente vrouwen raken door elkaar geobsedeerd en tussen hen ontstaat een tergend kat-en-muisspel.

Het is altijd lastig om series te vinden die zowel voor een man als vrouw leuk is om te kijken. Ik was weer eens aan het zoeken op internet en stuitte toen op Killing Eve. Ik zag dat Christina van Grey’s Anatomy erin speelt en was wel benieuwd hoe ze in een andere rol zou zijn. We keken de trailer en gaven het een kans. We waren al vrij snel verslaafd. Een spannende serie met humor die ik zeker aanraad. Ik wacht met smart op het vierde en laatste seizoen.

 

Eerder schreef ik al eens een blog over Netflix series, die vind je hier.

 

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *