Trouwen in 2020

Begin september ben ik met Wilco getrouwd. We zijn inmiddels drie maanden verder en ik deel graag met jullie hoe wij ons trouwen oftewel bruiloft ‘gevierd’ hebben in Coronatijd. Vooral omdat er veel aankomende bruidsparen zijn die met hun handen in de haren zitten met de regels rondom bruiloften. In september kon er natuurlijk nog meer dan nu, maar wie weet brengt deze blogpost je op ideeën voor jouw bruiloft.

Waarom trouwen?


Begin dit jaar toen de coronaperiode net begon hebben Wilco en ik een huis gekocht. Daar moest het één ander voor geregeld worden. We wilden daarom geregistreerd partnerschap doen. Wij hadden onze getuigen gevraagd, alle gegevens verzameld en toen we de aanvraag wilden doen via internet besloten we om ‘gewoon’ te gaan trouwen. Klinkt heel zakelijk, maar als wij niet gek op elkaar zouden zijn ging het hele feest natuurlijk niet door.

De datum

Wij trouwden zonder ceremonie, dat betekende dat we niet zelf een datum konden kiezen en het standaard in het stadkantoor is. Zonder ceremonie vindt het plaats op een dinsdag of woensdag. De eerste dinsdag die beschikbaar was hebben we gekozen. De datum heeft dus geen speciale betekenis voor ons, nu natuurlijk wel. Wat wel een leuke bijkomstigheid van Corona was, is dat we door de kleine ruimte op het stadkantoor sowieso op het stadhuis zouden trouwen.

Vrijgezellenfeest

Bij een bruiloft hoort natuurlijk een vrijgezellenfeest. Ik heb er eerlijk gezegd geen moment rekening mee gehouden dat ik een vrijgezellenfeest zou krijgen. We trouwen dan wel echt, we vieren niet ‘echt’ een bruiloft waar iedereen bij is. Volgens mij was het een week voor de bruiloft en we zouden gaan eten bij mijn ouders. Ik was alvast die kant op gegaan en Wilco zou wat later komen. Dus ik kwam aan vroegen m’n ouders en zus alleen maar waar Wilco was. Ik snapte de paniek niet en zei dat hij er zo aan kwam. Het plan liep dus een beetje in het water, want Wilco zou naar mijn ouders gelokt worden en dan met de mannen uiteten gaan. Uiteindelijk is dat goed gekomen. Diezelfde avond had ik een ‘meidenavond’ met mijn moeder en zus. Vond het wel een beetje gek, maar zocht er niks achter en vond het ook wel prima zo. De dag er na zou ik naar Duiven gaan met mijn moeder en zus. Daar zit een grote Outlet winkel, Woondock en een grote Intratuin winkel. ’s Ochtends om 10.00 uur zou ik opgehaald worden.

Het was 10.00 uur en ik was nog de laatste dingen aan het doen in huis, gaat opeens de bel (wij woonden toen nog in ons appartement). Ik neem de beltelefoon op en mijn moeder vraagt of ze nog even bij mij naar het toilet mag. Tuurlijk mag dat, dus ik deed de deur beneden en de voordeur open en ging nog even verder met de laatste dingen. Belt m’n moeder boven nog een keer aan. Dus ik zei geïrriteerd: Ja, kom maar binnen! Gaat de bel nog een keer :’), ik dacht doe niet zo raar en kom gewoon binnen. Ik loop dus naar de deur en zie daar mijn vriendinnen, Thomas, mijn moeder en zus staan. Had ik toen dus mijn vrijgezellenfeest! We gingen naar Actief Twente scooter rijden met aansluitend een high tea. Ik vond het heel leuk en gezellig!

De trouwdag


Wilco had gewoon thuis geslapen en ik sliep bij mijn ouders. Lekker traditioneel 😛 ’s Ochtends vroeg gingen mijn moeder en ik naar mijn zus die onze haren en make-up ging doen. Daarna gingen we snel weer naar mijn ouders om mijn jurk aan te trekken en toen kon het wachten beginnen. Ik was best een beetje zenuwachtig. Niet om het trouwen zelf, maar of de kleding van Wilco en mij wel bij elkaar zouden passen voor op de foto’s hahaha. Toen was daar kwart voor één het moment dat Wilco er aan kwam. Hij had een bruidsboeket meegebracht met roze Gerbera’s. En hij zag er mooi en matchend met mij uit!

De Mazda van mijn schoonvader was onze trouwauto en daarmee gingen wij dus naar het stadhuis. Daar aangekomen was het nog wel even spannend, want officieel mochten we maar met zes mensen naar binnen vanwege corona. Ik had daar een keer over opgebeld of het een probleem was als ik één iemand extra meenam. Dat was absoluut een probleem. Ik dacht dan doen we gewoon alsof mij vader de fotograaf is, zodat hij ook mee naar binnen kan. Onze ambtenaar deed gelukkig totaal niet moeilijk en met tien minuten stonden we geloof ik alweer buiten. Daar stonden mijn collega’s ons op te wachten met bellenblazen, bloemen en andere mooie cadeaus. Heel lief vond ik dat!

Fotoshoot

Ondanks dat we het niet groot konden vieren wilde ik toch graag een tastbare herinnering aan deze dag. Daarvoor had ik een fotograaf geregeld: Jola Mulder. Het was geen echte bruidsreportage dus koos ik voor een familieshoot. Waarbij er dan wat extra foto’s van Wilco en mij werden gemaakt. We hebben inmiddels een fotoboek gemaakt met alle trouwfoto’s en heb ik de foto’s laten afdrukken als hexagon. Ik heb er negen laten afdrukken waarvan ik er drie aan mijn moeder en drie aan mijn zus cadeau heb gedaan. Een schoolplaat lijkt mij ook leuk met één van de trouwfoto’s.

De ‘hexagontegels’ heb ik gekregen van fotocadeau.nl en ik mag jullie een fijne kortingscode aanbieden.
Met de code MP50 krijg je maar liefst 50% korting op een Muchopix (hexagons, squares, circles of ruitjes).

Eten

Na de fotoshoot gingen we met z’n allen weer naar het huis van mijn ouders. We waren in totaal precies met het aantal mensen dat toen toegestaan was. We bestelden eten van C’est Si Bon  en hebben dat gezellig samen opgegeten. Ik vond het erg fijn dat dit soort dingen in ieder geval mijn onze gezinnen konden doen.

 

Rond een uur of 20.00/21.00 zijn we allemaal richting huis gegaan. Ik was ook behoorlijk moe van alle spanning en indrukken van die dag.
Thuis aangekomen lag onze brievenbus vol met kaartjes en stonden er bloemen voor de deur van ons appartement. Ondanks dat het toch anders gevierd werd dan ‘normaal’ vond ik het een heel leuke dag met de allerliefste mensen om ons heen!

 

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!