Too Good To Go

Sindskort zijn Wilco en ik fan van de app Too Good To Go. We kenden het al een tijd en hadden de app ook, maar maakten er nog geen gebruik van tot afgelopen mei. In deze blogpost vertel ik je meer over wat Too Good To Go is, wat je ervoor krijgt en hoe het ons bevalt. Veel leesplezier!

WAT IS TOO GOOD TO GO?

Too Good To Go is een app die zorgt dat je eten kun redden van restaurants, cafés en winkels die op de app staan. Normaal gesproken gooien deze ketens aan de einde van de dag veel eten dat ze over hebben weg. In de app bieden zij dit eten aan in Magic Boxen. Zo’n Magic Box kun je kopen in de app en vervolgens kun je (volgens aangegeven tijdstip) naar de winkel om het op te halen. Wat er in de Magic Box zit is iedere keer weer een verrassing tot je er bent! Je krijgt dus lekker eten voor een mooie prijs en gaat tegelijkertijd voedselverspilling tegen.

HOE WEET IK WAAR ER ETEN TE REDDEN IS?

Om te zien welke Magic Boxen bij jou in de buurt beschikbaar zijn, gebruik je gewoon de app om een plek zoeken en vervolgens jouw Magic Box te kopen. Je krijgt een afhaaltijd en vervolgens hoef je het alleen maar op te komen halen door het personeel je bestelling in de app te laten zien.

WAAR HEBBEN WIJ MAGIC BOXEN GEKOCHT?

Deli by Shell


De eerste keer dat we een Magic Box kochten was bij Deli by Shell voor €3,99.

Daarvoor kregen we zoals te zien op de foto:
– 2 broodjes (één met zalm, één met tonijn)
– 1 chocoladekoekje
– 1 blikje Lipton Green Ice Tea
– 2 repen Tony Chocolonely

Wij waren erg enthousiast wat we kregen voor dat geld. Normaal kost zo’n broodje zalm al zoiets.

BROODBODE


De tweede keer was bij de Broodbode aan de Brinkstraat. Deze Magic Box kostte: €4,99

Daarvoor kregen we zoals te zien op de foto:
– 4 focaccia
– 3 ciabatta meergranen
– 2 meergranen spelt

De focaccia is bij ons favoriet. De rest hebben we gelijk in de vriezer gedaan.
Wanneer we ze er uit hadden gehaald, maakten we ze iets nat, deden ze zo’n drie minuten in de oven en smaakten ze heerlijk!

 

BAKKER BART


De derde keer was bij de Bakker Bart op winkelcentrum Zuid. Deze Magic Box kostte: €4,99

Daarvoor kregen we zoals te zien op de foto:
– 1 wit tijgerbrood
– 1 bruin brood
– 2 gebakjes
– 2 taartpunten
– 1 zak met (kaas, noten of kaneelachtige) stengels
– 5  witte puntjes
– 1 zak met kaasbroodjes
– 1 zak met bruine triangels
– Een stokbrood

Wij waren echt verbaasd wat we kregen voor die €4,99! Er werden toen wij er waren in totaal tien Magic Boxen te vergeven. De werknemers van Bakker Bart hadden van te voren twee karren gevuld en dan mocht iedereen om de beurt kiezen van welke plank je de spullen pakte.
Er waren drie mensen voor ons, dus ‘helaas’ konden wij nog maar uit twee planken kiezen, maar we zijn absoluut niet teleurgesteld. We zitten nu steeds te azen op weer een box van Bakker Bart. We zijn steeds te laat. Ben erg benieuwd als het ons lukt, wat er dan in zal zitten.

CONCLUSIE

Wilco en ik zijn erg positief over Too Good To Go, je krijgt echt waar voor je geld. Het ligt er natuurlijk ook wel aan wat je verwacht te krijgen. Aangezien je niet weet wat er in zit kun je ook wel eens teleurgesteld zijn. Gelukkig is ons dat nog niet overkomen en zowel, dan kunnen we het nog altijd weggeven aan iemand anders. Ik raad het dan ook zeker aan om eens te proberen, want wie niet waagt, wie niet wint 😀

 

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *