Thuiswerken leuker maken

Het thuiswerken duurt nu al bijna een jaar. Het heeft voordelen, maar ook nadelen. Je zit steeds weer op diezelfde plek, hebt elke dag dezelfde routine, je komt echt in een soort sleur. Toen je nog naar kantoor ging was het ook elke dag hetzelfde, maar toch ook weer niet. Dan kwam die ene collega even kletsen of had je een afspraak waardoor je niet continu alleen of in dezelfde ruimte bent. Hoe houden we het thuiswerken leuk? Ik deel in deze blogpost een aantal tips. Veel leesplezier!

 

Werkplek

Ben je het zat om steeds op dezelfde plek aan het werk te zijn? Bedenk hoe je, je werkplek leuker kunt maken. Kun je het anders aankleden of anders inrichten waardoor je, je beter kunt focussen? Wat ook kan helpen is om eens een op een andere plek in huis te gaan werken of ga een keer bij je ouders, broer/zus of bij een vriend/vriendin thuis zitten als dat mogelijk is. Dan zit je weer in een heel andere omgeving en dat zal je goed doen. Ook kun je voor een dag een hotelkamer boeken en daar gaan werken.

 

Pauzes


Neem bewust pauzes en ontspan ook echt in die pauzes. Ga niet snel nog even dat ene mailtje sturen of telefoontje plegen. Nee, neem tijd voor jezelf. Lees een boek of tijdschrift, kijk die ene serie of ga wandelen en luister ondertussen naar een podcast. Als je het lastig vindt plan je pauzes in en om ze niet te lang te laten duren kun je je wekker zetten. Zodat je weet wanneer je weer aan het werk moet wanneer je diep in je boek of serie zit. Ook kun je in je pauze eens een uitgebreidere lunch voor jezelf gaan maken in plaats van de gewoonlijke boterham.

 

Routine

Je wilt uit de sleur van het thuiswerken komen, maar om dat te doen is het belangrijk om je elke dag toch aan te kleden en eventueel op te maken. Kleed je dus alsof je echt naar je werk gaat. Dit helpt je ook om naar buiten te gaan om even te wandelen. Je wordt er echt productiever van. Als je in de chill kleding zit en je je eerst nog moet omkleden om dan naar buiten te gaan, dan doe je dat waarschijnlijk niet.

Wat je verder nog kunt doen is een leuke manier bedenken om de dag te starten en af te sluiten, zodat je positief begint en eindigt. En tot slot schrijf elke dag iets op waar je dankbaar voor bent. Het klinkt wat zweverig, maar als je aan het einde van de week terugleest waar je allemaal dankbaar voor bent is dat meer dan je van te voren had gedacht en dat is iets wat we allemaal nodig hebben in deze gekke tijd.

 

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *