Recept uitproberen: Omelet wraps

Vorige week moest ik weer eens voor mijzelf koken. Ik ben totaal geen keukenprinses wat eten koken betreft en ben vaak behoorlijk inspiratieloos als het alleen voor mijzelf is. Om niet te eindigen met een pizza of patat ging ik op internet rondkijken en kwam ik op dit recept uit waarvan ik mijn eigen variant maakte. Ik ging dus omelet wraps maken, want daarvoor had ik toevallig alles in huis.

 

Wat heb je nodig?

– 2 eieren
– een scheut melk
– 1 tl Italiaanse kruiden
– peper en zout
– 4 cherrytomaten
– dun gesneden komkommerschijven

 

De bereiding – stap 1

Doe de eieren in een kom/schaal.

Stap 2


Doe er een scheut melk bij

 

Stap 3

 
Voeg de Italiaanse kruiden toe

 

Stap 4


En wat peper en zout.

Stap 5


Mix dit allemaal tot een luchtig beslag.

 


Wanneer je dit ‘schuim’ op je beslag hebt is het goed.

Stap 6


Doe een beetje boter  of olijfolie in de koekenpan (26cm) en verhit op hoog vuur. Als de pan heet is verlaag je het vuur.
Giet de helft van het beslag in de pan en verdeel het goed. Als de bovenkant niet meer vloeibaar is draai je de omelet wrap om. Om het jezelf makkelijk te maken kun je een pannendeksel gebruiken om de wrap om te draaien.

 

Zoals je hier ziet ging dat bij mij niet goed. Maar we gooien niks weg, dus overkomt dit jou nou ook dan is mij tip om een boterham te roosteren en dit eimengsel daar op te doen. Smaakt prima! Het ging bij mij mis doordat ik de omelet wrap te snel wilde omdraaien. Als ik net wat langer gewacht had was het waarschijnlijk wel goed gegaan.

Dit is het resultaat daar van.

Stap 6 – poging 2

Dit ziet er een stuk beter uit. Ik heb nu dan ook wat langer gewacht met het omdraaien.

Stap 7


Dit was het resultaat. Op de omelet wrap smeerde ik een klein laagje zuivelspread en belegde hem met ijsbergsla, schouderham, komkommer en cherrytomaatjes. Je kunt enorm variëren in wat je er op doet. In het originele recept doen ze er hüttenkäse op. Het is maar net wat jij lekker vindt. Ik zou alleen niet te veel beleg er op doen anders kun je hem niet goed rollen. Je kunt hem in zijn geheel opeten of in twee stukken snijden. Zodat je hem eventueel kunt delen.

 

Ondanks dat het bij de eerste poging niet goed ging vond ik het een leuke en makkelijk recept om te maken. Ik blijf oefenen, want oefening baart kunst ;).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *