Mijn week zonder vlees

Vorige week was het de week zonder vlees. Wilco en ik besloten daar aan mee te doen. Dat betekende dus een week lang geen ham of kipfilet op mijn brood en ’s avonds een vegetarische maaltijd met eventuele vleesvervangers. In deze blogpost laat ik je zien wat ik deze week aan vegetarische maaltijden ik heb gegeten in de avond en geef ik het een cijfer. Veel leesplezier!

 

Kliekje


Wilco moest ’s avonds weken en at niet thuis. Dat betekende dat ik een kliekje zou eten. Ik dacht dat we niks zonder vlees hadden, maar ik vond toch nog dit kliekje. Ziet er niet heel smakelijk uit, heb ook geen idee meer wat het is. Het was in ieder geval zonder vlees 😀 Dit gerecht geeft ik een 6,5.

 

Vegetarische Paella


Wanneer wij paella eten is dat meestal met chorizo en kip er door. Dat mocht deze week niet dus vond ik in één van mijn Lekker & Simpel boeken dit recept voor vegetarische paella. Ik vond het lekker en kostte veel minder bereidingstijd dan de originele paella. Absoluut een 8!

 

Tiktok pasta


Wilco wilde graag deze ‘TikTok pasta’  uitproberen. Om dit recept te maken doe je een blok feta kaas in een ovenschaal met nog wat kruiden en tomaten. Dat doe je in de oven. Vervolgens doe je de gekookte pasta erbij, dit alles meng je met elkaar en klaar ben je. Ideaal voor als je weinig tijd hebt of het gewoon niet leuk vindt om er veel tijd aan te besteden. Ik vond het voor een keertje best oke om te eten, maar zou het niet snel nog een keer eten. Ik geef het een 7.

 

Gebakken aardappels, vegetarische wokreepjes en een salade


Het werd tijd voor een voor ons nieuwe vleesvervanger. In dit geval waren dat deze wokreepjes. Toen Wilco ze nog aan het klaarmaken was roken ze al zooo lekker en zo smaakten ze ook. Ze waren lekker gekruid en kon er geen genoeg van krijgen haha. Ik geef de wokreepjes een 8, het was net echt vlees!

 

Turkse pizza met vegetarisch gehakt


Dit was weer een recept uit één van mijn kookboeken van Lekker & Simpel voor Turkse pizza. Het enige wat wij hier aan hebben verandert is dat het gehakt, vegetarisch gehakt is. We hadden al een keer eerder vegetarisch gehakt geprobeerd voor bij de macaroni. Dat was destijds geen succes. Nu hadden we van een ander merk het gehakt en dit smaakte veel beter. Dit gerecht was echt een succes.

 


Ziet er toch lekker uit?!

 


Dit is het gehakt dat we gebruikt hebben. Ze waren te koop bij de Nettorama. Geen idee of dit iets van hunzelf is, maar ik kon niet echt een merknaam vinden. Ik vond dit gerecht absoluut geslaagd en geeft het een 9!

Broccolisoep


De eerste keer in mijn leven dat ik zelf een soep heb gemaakt en dat was deze broccolisoep. Het zal je niet verbazen dat dit weer een recept van Lekker & Simpel was. Misschien moet ik eens een samenwerking met ze gaan doen haha 😛 Ik vond het resultaat nog wel een beetje dikkig en één van de kruiden vond ik wat overheersen. De volgende keer doe ik daar dus wat minder van in. Al met al vond ik het een prima maaltijd en geef ik het een 7.

Patat met vegasnacks


Bron foto

We aten zondags bij mijn schoonvader en dat was patat. Meestal eten wij dan twee snacks erbij. Een bamischijf en een frikandel. We waren goed voorbereid en hadden zelf vega frikandellen meegenomen. Deze moesten in de oven of airfryer. Ik was hier best nieuwsgierig naar, want frikandel is één van mijn meest favoriete frituursnacks. Hoe zouden ze deze smaak na kunnen maken? Dat konden ze niet. Wat ontzettend smerig vond ik deze frikandellen. Het liefst had ik tegen mijn schoonvader gezegd dat hij nog wel een echte frikandel in de frituur mocht gooien 😛 Deze frikandellen zijn dus niet voor herhaling vatbaar voor mij. Ik geef ze een 4.

 

 

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *