Hoe bevalt mijn vrijwilligerswerk?

Regelmatig krijg ik vragen over hoe het gaat met mijn vrijwilligerswerk, waar ik het doe en wat ik daar precies doe. Het leek mij leuk om er een artikel aan te wijden, want ik ga er elke week met plezier naartoe en wie weet kan ik jullie ook enthousiasmeren…

 

 

Waarom?

Begin dit jaar ben ik afgestudeerd en daarna ging ik vol goede moed aan het solliciteren. Ik kreeg en krijg nog steeds de ene na de andere afwijzing onder het mom van ’te weinig ervaring’. Daar wilde ik wat aan gaan doen, want als bedrijven mij niet betaald meer ervaring op laten doen, dan moet het maar gratis…

 

Welke bedrijven?

                   

Mijn vrijwilligerswerk doe ik bij Supportflex en bij de Enschedese Uitdaging.
Supportflex doet online marketing voor mkb’ers en de Enschedese Uitdaging is echt een vrijwilligersorganisatie die zich het best laat omschrijven als een ‘lokaal bemiddelingsbureau’ dat verbindingen legt tussen mensen; maatschappelijke organisaties uit de Enschedese samenleving en het plaatselijke bedrijfsleven.

 

Hoe ben je daar terecht gekomen?

Supportflex is het bedrijf van een bekende. Hij is de vriend/man van de nicht van mijn tante, om het makkelijk te maken 😛 Tijdens een verjaardag ben ik op hem afgestapt en heb gevraagd of ik misschien een dag(deel) bij zijn bedrijf mee kon lopen om meer ervaring op te doen.

Bij de Enschedese Uitdaging ben ik terecht gekomen via Indeed. Ik krijg altijd mails met vacatures van Indeed en toen stond er in de mail dat De Enschedese Uitdaging een communicatiemedewerker zocht. Ik was op vakantie, bekeek de vacature en dacht dit is wel wat voor mij. In de eerste instantie had ik niet door dat het om een vrijwilligersvacature ging. Op het moment dat ik dit wel zag was ik eerst teleurgesteld, maar kort daarna dacht ik dit kan juist heel goed voor mij zijn. Ik doe dan wat ik leuk vind, waar ik voor gestudeerd heb en zo doe ik op dat gebied ook meer ervaring op.

 

Wat doe je daar precies?

Bij Supportflex ben ik voornamelijk bezig met linkbuilding en het optimaliseren van pagina’s zodat bepaalde bedrijven/websites bovenaan komen te staan in Google. Om dat voor elkaar te krijgen schrijf ik onder andere blogs en houd ik statistieken bij in Google Analytics en Search Console.

Bij de Enschedese Uitdaging ben ik als volwaardig communicatiemedewerker aan het werk. Ik verzorg de social media, website, nieuwsbrief, persberichten en flyers. Daarnaast help ik hier en daar bij evenementen waar het nodig is.

 

Hoeveel tijd in de week ben je hieraan kwijt?

Ik ben elke dinsdag een volle werkdag aan het werk bij Supportflex van 08.30 – 17.00 uur en iedere donderdag ben ik van 09.00 – 17.00 uur aan het werk voor/bij de Enschedese Uitdaging.

 

Maar vrijwilligerswerk is toch geen echt werk?

Het enige verschil tussen vrijwilligerswerk en betaald werk is geld. Je moet bij een vrijwilligersorganisatie ook voldoen aan kwalificaties om aangenomen te worden. Als je daar een slechte houding hebt of slecht werk levert, vlieg je er net zo goed uit.

 

Volgens mij heb ik hiermee de meest gestelde vragen kunnen beantwoorden. Hopelijk heb je nu een goed beeld van mijn vrijwilligerswerk, zo niet stel gerust je vraag in de reacties!

 

En mocht je twijfelen of vrijwilligerswerk iets voor jou is… Niet langer twijfelen, want vrijwilligerswerk is voor iedereen. Of het nou in je vakgebied is of een middagje helpen bij een bejaardenbingo, alle soorten vrijwilligerswerk zijn even waardevol, want je helpt er anderen mee!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *