Mijn tattoo

Het komt vaak voor dat mensen in mijn omgeving zeggen: “Goh, heb jij een tattoo?!” Blijkbaar verwachten mensen het niet van mij of hebben ze een bepaald beeld van mensen met tattoos.

De tweede vraag die als snel daarna gesteld wordt is: “Heeft het een betekenis of heb je het zomaar laten zetten?” Mijn antwoord daarop is dat mijn tattoo absoluut een betekenis heeft. Ik heb hem laten zetten ter nagedachtenis aan mijn oma met as van haar er bij in. Zij is in december 2011 overleden en 19 juni 2012 heb ik hem laten zetten bij Eastside Tattoo in Enschede.

De derde vraag die ik krijg is: “Wat vinden je ouders er van?” Nou, mijn moeder is met mij mee geweest toen ik de afspraak maakte. Ik was toen 19 en mijn moeder wilde graag weten waar ik hem liet zetten en of het daar een beetje oke was haha. Zodat het wel een mooie tattoo zou worden en ik niet achteraf spijt zou krijgen. Gelukkig heb ik dat tot op de dag van vandaag nog steeds niet!

En de vierde vraag die ik  vaak te horen krijg is: “Maar tattoos laten zetten is toch heel verslavend? Wil je er niet meer?” Dat is bij mij niet het geval. Ik heb lang nagedacht over deze tattoo en wat voor een tattoo het zou worden. Qua grootte, maar ook qua kleur en design en het ging mij ook vooral om de gedachte dat mijn oma altijd bij mij zou zijn. Ik heb geen enkele reden om nog een tattoo te laten zetten en zal dat dus niet zomaar doen.


Mijn tattoo is uiteindelijk een bloem geworden. Een Gerbera om precies te zijn. Waarom ik voor een bloem gekozen heb is omdat ik geen tekst wilde. Ik wilde een afbeelding die mij aan haar zou herinneren. Dat is dus een Gerbera geworden, want dat is een bloem die mijn oma en ik allebei mooi vonden/vinden. Ik heb voor de kleur roze gekozen, omdat dat één van mijn lievelingskleuren is. De plek van de tattoo is de binnenkant van mijn rechterpols. Hier heb ik voor gekozen, omdat ik de tattoo graag wil kunnen zien en aan mijn rechter ringvinger draag ik een ring die ik van mijn oma heb gekregen.

Heb jij tattoos? Zo ja, waarom en waar op je lichaam heb jij ze laten zetten?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *