Mijn doelen voor 2019 – Update #1

Haiiii, het is nog geen februari en nu vindt de eerste update al plaats. Zoals je hier hebt kunnen lezen heb ik meerdere doelen gesteld voor 2019. Eén doel daarvan was: blijf solliciteren de aanhouder wint! Daar heb ik mij aan gehouden en…

 

IK HEB EEN BAAN!!

Bij niemand minder dan Brandweer Twente en de Twente Safety Campus. Ik ga daar aan de slag als communicatiemedewerker en zal voornamelijk bezig zijn met de websites en social media.


VACATURE

Je wilt vast weten hoe het allemaal gegaan is. Vlak voor de kerstvakantie in 2018 zag ik een vacature van de Brandweer Twente/Twente Safety Campus voorbij komen op LinkedIn. Eén van mijn connecties had de ‘oproep’ gedeeld. De vacature heette Influencer/Nieuwsreporter. Mijn eerste gedachte was, het lijkt mij best leuk om de Anna Nooshin van de brandweer te worden haha. Na de specificaties bekeken te hebben dacht ik dit wil en kan ik! Wat mooi meegenomen was, was dat ze echt een starter zochten. Dat maakte mijn zorgen over weer te weinig ervaring hebben minder. Je kon solliciteren tot 3 januari 2019 dus het was even afwachten voor mij.

 

SOLLICITATIEGESPREK

8 januari 2019 kreeg ik via de mail een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek op vrijdag 11 januari 2019.
Op die uitnodiging ging ik natuurlijk in en bereidde mij voor. Het zou mijn negende gesprek worden en ik was best zenuwachtig. Wat als het weer niet wat werd? Vrijdagochtend om 10.00 uur was het zo ver. Ik had voor het gesprek al gehoord dat er vijftien mensen gesolliciteerd hadden op de functie. Hoeveel er totaal uitgenodigd waren voor een gesprek wist ik toen nog niet. Het gesprek was leuk, de mensen waren aardig en ze stelden geen rare vragen zoals in vorige sollicitatiegesprekken het geval was. Alleen had ik geen idee of ik kans maakte. Ik denk dat, dat grotendeels met mijn zenuwen te maken had haha. Na het gesprek hoorde ik dat er in totaal drie kandidaten waren. Dat vond ik aan de ene kant hoopvol, maarja wie weet heeft één van die anderen weer net meer ervaring dan ik…

DE UITSLAG

De maandag na het gesprek zou er contact met mij opgenomen worden. Ik had aangegeven dat ik die dag moest werken en waarschijnlijk niet op nam. Nu denk jij vast dan kunnen ze toch je voicemail inspreken? Nou nee, want die heb ik niet haha. Het kon dus zijn dat ik een mail kreeg of gebeld werd en dat ik dan later terug zou bellen. Het hele weekend had ik al wel een beetje zenuwen, maar wilde er niet te veel aan denken. ’s Maandags op m’n werk gierden de zenuwen door mijn lijf. Om 10.00 uur had ik mijn eerste pauze dus ik keek snel op mijn telefoon. Hmm nog niks… Ze zullen het nu toch al wel weten dacht ik? Of zal ik het pas aan het einde van de dag te horen krijgen? Iets na 10.30 uur keek ik weer op mijn telefoon en zag dat ik gebeld was door een nummer dat ik niet kende. “DIT MOET DE BRANDWEER ZIJN” ging door mijn hoofd en dacht wat moet ik nu? Want ik was aan het werk en zou pas om 13.30 uur weer pauze hebben. Ik besloot mijn werk waar ik op dat moment mee bezig was af te maken, een rustige plek op te zoeken en te bellen. Of het nou goed of slecht nieuws zou zijn… Ik zou in ieder geval van die zenuwen af zijn. Ik belde het nummer, de telefoon ging over… Er werd opgenomen en na een tijdje werd er gezegd dat ze goed nieuws voor mij had. Ik dacht goed nieuws? Wat voor een goed nieuws? Ik was zo ingesteld op de zoveelste afwijzing dat het eerst nog niet doordrong en daarna was ik natuurlijk super blij. Na bijna een jaar solliciteren was het mij eindelijk gelukt. Mijn eerste baan!

 

TIPS

Ben jij momenteel nog aan het solliciteren en wil het niet lukken met het vinden van werk dat aansluit bij je studie? Geef de moed niet op. Vraag na je afwijzingen waarom je bent afgewezen, daar kun je alleen maar van leren voor een volgende sollicitatie. Ik kreeg continu te horen: “Je bent een leuke meid, maar je hebt te weinig ervaring”. Na de zoveelste afwijzing met weinig ervaring als reden, ben ik gaan nadenken hoe ik dan aan meer ervaring kon komen en ben ik vrijwilligerswerk gaan doen in wat ik uiteindelijk als baan wilde. Dus is er de mogelijkheid om ergens gratis meer ervaring op te doen, pak die kans! Ik weet zeker dat ik mede daardoor nu aangenomen ben.

 

Ik heb er heel veel zin in om te beginnen met mijn nieuwe baan en zal jullie zeker op de hoogte houden over hoe het mij bevalt. Heb jij nog tips voor mij en mijn nieuwe baan? Laat gerust een reactie achter.

 

Bedankt voor het lezen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *