Leuke programma’s die nu op tv te zien zijn

Televisie kijken is één van mijn grootste hobby’s. Als klein meisje was ik al de baas over de afstandsbediening. Ik verstopte hem regelmatig, zodat mijn zus er niet iets anders er op kon zetten. Mijn ouders hebben mij regelmatig ’s avonds wakker gemaakt, omdat ze de afstandsbediening nergens konden vinden :’). Gelukkig kun je tegenwoordig programma’s opnemen en terugkijken. Dus deel ik de afstandsbediening gewoon met Wilco 😛  Momenteel zijn er weer allerlei leuke programma’s te kijken en ik vertel je waar ik nu naar kijk.

 

Heel Holland Bakt

In Heel Holland Bakt gaan ze op zoek naar de beste thuisbakker van Nederland.
Het achtste seizoen is elke zondag te zien om 20.25 uur op npo 1

De eerste drie afleveringen zijn al op televisie geweest en elke keer is het weer genieten. Er gaat van alles mis, hoe dat kan weten de kandidaten niet? Thuis ging het namelijk perfect. Het is altijd weer spannend of het lukt binnen de tijd. Als dat het geval is, is het afwachten of Janny en Robert het lekker vinden smaken. Iedere week valt er weer iemand af, meestal is het wel voorspelbaar wie dat is. Al had ik bij de laatste aflevering iemand anders verwacht. Kortom het is feel good televisie, met af en toe wat spanning en je krijgt er enorme trek van en zin om zelf te gaan bakken. (Althans, dat laatste geldt voor mijzelf). Het is absoluut één van mijn favoriete programma’s!

 

Code van Coppens – De Wraak van de Belgen

Bij Code van Coppens worden twee bekende Nederlandse duo’s opgesloten in een escaperoom. Hun doel is als eerste te ontsnappen.
Code van Coppens is iedere zondag te zien om 20.20 uur bij SBS 6

Escaperooms vind ik sowieso leuk om te doen, al ben ik er nog maar bij twee geweest 😛 Ik vind het gewoon al geweldig om te zien hoe het in elkaar gezet is en wat je moet doen om eruit te komen. Vorige week streden Rene Froger en zijn zoon tegen Horace Cohen en Ruben van de Meer. Zelf ga ik dan fanatiek mee doen en roep ik naar de televisie kijk daar en daar! Kan er slecht tegen als ze dan aan het lummelen zijn.
Tussendoor delen de Belgische presentatoren weetjes over hoe bepaalde dingen in de escaperoom werken. Dat is leuke informatie, maar ik vind het ontsnappen uit de escaperoom het leukst om te zien. Als je van spelletjes en/of escaperooms houd en er prima tegen kan om ‘opgesloten’ te zitten in een ruimte dan is dit een erg leuk programma om te kijken. Ook één van mijn favoriete programma’s op dit moment.

 

BRUT

In de documentaire: BRUT wordt Sterrenchef Hans van Wolde twee jaar lang gevolgd bij het realiseren van zijn grote droom: het openen van een nieuw restaurant genaamd Brut 172.

BRUT is elke woensdag te zien op RTL 4 om 21.30 uur.

Deze documentaire was in de eerste instantie alleen voor Videoland bedoeld, maar RTL vond het zo interessant dat ze het ook op televisie wilden uitzenden. Dat is gebeurd. Ik zelf had geen idee wie Hans van Wolde is. En dacht we zien wel op dit leuk is om te kijken en dat is het.
Hans is een enorm eigenwijze man die doet wat hij zelf wil en leuk vindt. Dat is aan de ene kant goed, maar hij mag misschien ook wel wat rekening houden met anderen. Het meest interessante aan deze documentaire vind ik het proces van het opzetten van het nieuwe restaurant en waarom. Hij is succesvol, heeft een sterrenrestaurant, maar het is niet genoeg. Hij heeft een droom en die moet en zal uitkomen. Dat het op een plek is die bijna niemand kent maakt hem niet uit, dat er nog geen geld is ook niet. En het ergste is dat hij in 2018 dit project begonnen is en toen hij open ging was het maart 2020… Dat is nog eens een slechte timing.

 

DE PERFECTE VERBOUWING

De perfecte verbouwing is elke woensdag te zien op RTL 4 om 20.30 uur.

Als je Kopen zonder kijken een leuk programma vindt, dan kan je dit programma ook waarderen.
Twee architecten luisteren naar de wensen (en het budget) van de ‘opdrachtgevers’ en maken op basis daarvan een ontwerp. Uiteindelijk wordt dit in virtual reality aan de opdrachtgevers getoond en maken zij een keuze met welke architect ze in zee gaan. Tot slot zien we het resultaat en hoor je wat het gekost heeft. Van dit programma heb ik alleen nog maar de eerste aflevering gezien en ik vond het leuk om te zien hoe verschillend de ideeën van de architecten waren. Van het verbouwproces zie je niet veel en het is net als bij Kopen zonder kijken, er moet altijd geld bij…

 

FAMILIE GILLIS: MASSA IS KASSA

Familie Gillis: Massa is Kassa is een realityserie op SBS6. In de serie volgen we het reilen en zeilen van de familie Gillis op de Oostappen Groep Vakantieparken. Peter Gillis is eigenaar en oprichter van de Oostappen Groep Vakantieparken met diverse vakantieparken in Nederland en België. Peter is recht voor zijn raap en heeft een uitgesproken mening.

Familie Gillis: Massa is kassa is elke maandag te zien op SBS 6 om 20.30 uur.

Dit is zo’n programma waar je eigenlijk niet naar wilt kijken, maar het toch doet. Peter heeft geld als drek en daar heeft hij hard voor gewerkt. Hij heeft drie kinderen uit een eerdere relatie/huwelijk en is nu samen met Nicol die zo’n dertig jaar jonger is. Het is de bedoeling dat zijn kinderen langzamerhand zijn werk overnemen, maar ze kunnen nooit iets goed doen. Hij heeft overal commentaar op, al heeft hij vaak ook wel gelijk. Het komt er alleen niet zo vriendelijk uit. Hoe zij omgaan met anderen vind ik echt enorm onbeschoft. Gelukkig bestaat Frank Lammers. Hij doet de voice-over van dit programma en hij maakt ze compleet belachelijk. Dat vind ik eigenlijk het leukste aan dit programma. Dat het niet mijn favoriet is, mag duidelijk zijn en toch is het één van de programma’s die ik je niet wil onthouden. Je vindt het leuk of je vindt het niet leuk…

 

FLIKKEN MAASTRICHT

Flikken Maastricht is een politieserie. Er gebeuren allerlei strafbare dingen waarbij Maastricht het decor van deze serie is. Daarnaast krijg je ook een kijkje in de persoonlijke levens van de rechercheurs en hun collega’s in uniform. Het komt regelmatig voor dat privésituaties aanleiding zijn voor gebeurtenissen op het werk en andersom. Vaak blijken de verschillende zaken iets met elkaar te maken te hebben.

Flikken Maastricht is iedere vrijdag te zien om 20.30 uur op NPO 1

Het vijftiende seizoen is 8 januari 2021 van start gegaan. De verhaallijn die al zo’n twee a drie seizoenen de rode draad is, is eindelijk afgerond en ik ben benieuwd wat de nieuwe rode draad wordt. De afleveringen hebben steeds andere zaken, maar er zit altijd een rode draad in die de afleveringen die aan het einde van het seizoen wordt opgelost. Het is soms wat voorspelbaar, maar dat maakt het niet minder leuk om naar te kijken. Wil je dus een politieserie zien waarbij je niet te veel hoeft na te denken? Dan raad ik Flikken Maastricht zeker aan.

 

Dit zijn de programma’s waar ik momenteel naar kijk op televisie. Daarnaast kijk ik ook nog allerlei series, documentaires en films op Netflix en Videoland, maar dat zal ik een andere keer bespreken 😀 Kijk jij ook naar deze programma’s of kijk je ergens anders naar?

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *