Kantoor aankleden met retroprints

Eind september kregen wij de sleutels van ons eerste koophuis. Een paar weken later woonden we er al en kon ik aan het werk vanuit mijn eigen kantoortje! Omdat ik daar het grootste deel van de week zit is het wel zo leuk om het er gezellig te maken. Fotofabriek mailde mij op het juiste moment en bood mij aan om een set van acht retroprints te bestellen. Dat kwam extra goed uit, want de trouwfoto’s konden elk moment binnenkomen en die foto’s kon ik daar dan voor gebruiken. Het werd uiteindelijk een mini do it yourself project die zo simpel is dat iedereen het kan maken. Veel lees- en kijkplezier!

 

Wat zijn retroprints?

Retro wattes? Retroprints zijn moderne polaroid foto’s, maar dan zonder de dure camera. Je kunt foto’s afdrukken die je bijvoorbeeld met je telefoon hebt gemaakt. Foto’s van jezelf, je familie of mooie herfst natuurfoto’s. De afmeting van de retroprints is 10,2 x 12,7 cm en de foto zelf is 9×9 cm.

 

Wat heb je nodig?

  • Foto’s/Retroprints
  • Clips
  • Montagetape
  • Schaar
  • Een kale muur 😉

Stap 1 | Foto’s verdelen

Maak een verdeling van hoe je de foto’s straks op de muur wilt hebben.
In mijn geval heb ik twee foto’s die met het huis te maken hebben, vijf foto’s van onze bruiloft en een foto van mij met mijn moeder en schoonmoeder. Ik wilde er een leuke verdeling van maken dus ben ik aan het puzzelen geslagen. Eerst had ik twee rijen van vier maar ben toch nog geswitcht naar twee rijen van drie en één rij van twee. Rechts onderin ontstond toen een soort van gat, maar daar had ik al een invulling voor bedacht.

 

Stap 2 | Clips ophangen

Bepaald waar je de clips wilt hebben. De één is heel precies, tekent het af en gebruikt de waterpas. Ik heb het gewoon uit de losse pols gedaan. Als je de plek hebt bepaald knip je een klein stukje van de montagetape af en die plaats je achterop het klipje. Haal vervolgens de beschermlaag van het plakgedeelte af en druk het klipje tegen de muur aan. Herhaal dit tot je alle clips hebt hangen.

 

Stap 3 | Foto’s ophangen

Tot slot stop je de foto’s in het klipje en klaar ben je!
Het leuke van dit ‘systeem’ is dat je het kan aanpassen wanneer je wilt en je hoeft er geen gaten voor in je muur te maken. Ideaal toch?

Ik vind het er leuk uitzien, vanaf mijn bureau zal ik hier dan ook regelmatig naar kijken en blij worden van al die leuke momenten.

Ben jij niet zo van de losse foto’s maar meer van het fotoboek maken? Dan zit je bij fotofabriek ook goed. Zij hebben een groot assortiment aan fotoboeken waar je wel even zoet mee bent. Leuk tijdverdrijf in deze gekke tijd.

 

– De rertropints heb ik gekregen van Fotofabriek.nl in ruil voor een blogpost. – 

 

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *