Jouw Marktkraam Enschede | Mijn ervaring

In mijn fotoverslagen heb je het al voorbij zien komen dat mijn zus en ik een kraam huurden bij Jouw Marktkraam Enschede. Hoe dat is bevallen en wat de opbrengst er van is vertel ik je in deze blogpost.

 

Wat is Jouw Marktkraam?

Jouw Marktkraam is een winkel waarin allemaal kramen staan die je kunt huren om je nieuwe, tweedehandse of zelfgemaakte spullen te verkopen. Heb je bijvoorbeeld een webshop en wil je ook een plek om je producten fysiek te verkopen? Dan is jouw marktkraam ook daar geschikt voor. Een kraam huur je vanaf €25,- per week en kun je inrichten zoals je zelf wilt. Tijdens de week dat je hem huurt kun je hem ook nog aanvullen met andere spullen. De opbrengst van je spullen wordt bijgehouden in de  Jouw Marktkraam app. Van elke verkoop krijg je een melding en zo heb je een mooi overzicht of het goed loopt of niet.

 

Wat verkochten wij?

Zoals een man een keer op de vlooienmarkt tegen ons zei: “Zo, jullie hebben een zeer gevarieerde kraam!”, was dat in dit geval niet anders. We verkochten kleding, schoenen, (woon)accessoires, douchespul/deo, kinderspeelgoed, echt van alles.


Mijn ervaring

Een paar jaar geleden stonden mijn zus en ik regelmatig op de Twentse Vlooienmarkt om onze tweedehandsspullen te verkopen. Ik vind dat erg leuk om te doen, maar er gaat behoorlijk veel tijd in zitten. Je zoekt de spullen van te voren uit, pakt ze in dozen, pakt de dozen in de auto, ’s ochtend om 06.00 uur uit bed, naar de vlooienmarkt toe, daar alle dozen naar de kraam brengen, mijn zus pakte ze uit, je staat er de hele dag, dan kun je alles weer inpakken in de dozen, naar de auto brengen en vervolgens ben je helemaal kapot van die lange dag en moet je alles nog weer een keer uit de auto pakken als je thuis bent. Zoals je leest is dat een hele onderneming. Jouw Marktkraam is dan echt een verademing! Je huurt een kraam, plakt stickers op je spullen en zet ze leuk neer. Vervolgens kom je af en toe een keer kijken hoe alles erbij ligt en vul je je kraam eventueel aan met andere spullen en klaar is kees. I-de-aal!

Wat liep (minder) hard?

De kleding liep minder hard dan gedacht. Veel items hadden we van €5,- tot €15,- geprijsd en dat vind ik persoonlijk niet duur, want als je het nieuw zou kopen betaal je minstens €30,-. De bezoekers van Jouw Marktkraam dachten daar anders over. Pas toen ik de kleding had afgeprijsd van €2,50 tot €5,- ging de verkoop van de kleding een stuk beter. Wat belachelijk hard liep waren de douchespullen. We hadden een heleboel mannendouchespul (deo, aftershave, douchegel etc.) €1,- per stuk geprijsd. Eén keer knipperen met mijn ogen en het was verkocht. Spullen van Blond Amsterdam doen het ook altijd goed. Dus mocht je daar van af willen dan is dit de manier.

Tips

– Zorg dat je spullen schoon, netjes, heel en compleet zijn
– Prijs je spullen niet te duur (bedenk wat jij er voor zou willen uitgeven als het tweedehands is)
– Check tijdens jouw huurperiode je kraam. Mensen zijn beesten en maken er al snel een troep van.
– Heb je je spullen afgeprijsd? Hang een briefje met die informatie bij je kraam. Zo kun je mensen triggeren nog eens naar jouw kraam te gaan kijken en hopelijk iets te kopen wat ze eerder (te) duur vonden.

 

Opbrengst


Hierboven zie je de opbrengst van onze kraam. De €80,- huur hebben we voor de tijd al betaald. Maar als je van het totaal bedrag de €80,- haalt om te zien wat we echt verdiend hebben houd je €58,25 over en dat gedeeld door twee is €29,13. Je wordt er misschien niet rijk van, maar ik vind het echt een heel fijne manier om van je spullen af te komen en er een leuke prijs voor te krijgen. Wij gaan in het najaar zeker nog een keer een kraam huren. Mede omdat ik dan de verhuizing achter de rug heb en waarschijnlijk genoeg spul heb waar ik van af wil haha.

Jouw Marktkraam Enschede zit in Enschede aan de Haaksbergerstraat 318.
Bekijk hier de Facebook van Jouw Marktkraam Enschede.

 

Heb jij al eens een kraam bij Jouw Marktkraam gehuurd en hoe beviel jou dat?

 

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *