Hoe bevalt mijn fiets smartphone houder?

Haiiii, sinds 1 juli 2019 is het in Nederland verboden om met je telefoon in de hand te fietsen. Dat betekent dat je dus niet kunt bellen, appen, wisselen van muziek, navigeren en noem maar op. In de zomer fiets ik voornamelijk naar mijn werk en luister ik naar podcasts. De meeste duren ongeveer een half uur terwijl ik minimaal drie kwartier onderweg ben. Dus als er één afgelopen is wil ik een andere kunnen uitkiezen. Maar hoe dan? Ik had al op internet rondgekeken naar een fiets smartphone houder, maar vond ze behoorlijk duur en wilde geen gedoe met schroefjes. Vlak voor mijn vakantie was ik even bij Kruidvat en liep ik toevallig tegen deze fiets smartphone houder voor maar €4,99. Ik dacht die neem ik mee, voor die vijf euro ga ik niet moeilijk lopen doen. Na mijn vakantie ben ik hem gaan gebruiken en dat is nu dus zo’n vier weken en zal jullie nu gaan vertellen hoe het precies werkt en hoe het mij bevalt, veel leesplezier!

 

VERPAKKING


De voorkant ziet er zoals op bovenstaande foto uit. Er staat op de verpakking wat je allemaal met de fiets smartphone houder kunt zoals verticaal/horizontaal gebruiken en 360 graden draaibaar.

 


Wanneer je twijfelt of jouw telefoon wel in de houder past is er aan de zijkant een meetlijn gemaakt. Als je telefoon daar tussen kan, past ie sowieso in de houder. Ik heb zelf een Samsung A3 en mijn werktelefoon is een iPhone Xr. Vooral die laatste is behoorlijk groot en past prima.

 

Op de achterkant staan de verdere instructies voor het in gebruik nemen van de fiets smartphone houder. En de onderdelen die je nodig hebt om de houder compleet te maken.

ONDERDELEN

Dit zijn de 3 onderdelen waaruit de fiets smartphone houder bestaat. Links zie je de houder, rechts het gedeelte waar je de houder aan vast maakt en wat om je stuur gaat en rechts zie je een soort elastieken ding dat voor extra houvast zorgt.

INSTRUCTIE

Wat ik ideaal vond was deze QR code, want ondanks dat het vastklikken van de houder op het onderstuk dat je aan je fiets doet zo makkelijk leek, kreeg ik het niet voor elkaar. Uiteindelijk heb ik zelfs mijn vader gevraagd voor hulp en hem is het gelukt (had niet anders verwacht haha). En het rode plastic ding kreeg ik ook niet op de plek zoals het hoorde. Hoe handig is zo’n voorbeeld fimpje dan? Heeeel handig!

HOE BEVALT DE FIETS SMARTPHONE HOUDER?


Je denkt nu vast heel leuk die verpakking Madelon, maar wat vind je er nou van nu je het vier weken gebruikt hebt? Nou dat zal ik je vertellen. Ik vind de fiets smartphone houder heel erg handig! In het begin was het even wennen en zat ie niet zo heel stevig aan mijn stuur. Dat kwam doordat ik hem niet hard genoeg had aangetrokken. Toen ik dat wel deed was er niks meer aan de hand en dat was er op zich ook al niet, want door het rode plastic onderdeel blijft mijn telefoon perfect op z’n plek. Ik vind het ook handig dat ik hem makkelijk op en van mijn fiets kan doen. Als ik naar mijn werk ga laat ik hem erop zitten, want daar staat mijn fiets veilig. Maar als ik naar bijvoorbeeld de stad ga, haal ik hem eraf. Ben veel te bang dat ie gestolen wordt, omdat zulke houders nu best gewild zijn.

Kortom deze smartphone houder is echt heel fijn vooral als je kijkt naar de prijs/kwaliteit verhouding. Eerlijk gezegd had ik er niet veel van verwacht, dus het valt mij tot nu toe enorm mee en ben bij dat ik hem gekocht heb! Het enige negatieve wat ik kan bedenken is dat het geen smartphone houder is die tegen de regen beschermd, dus voor het najaar moet ik opzoek naar een ander variant 😛

 

Benieuwd naar hoe het nu precies werkt? Dat zie je in deze video:

WAAR TE KOOP?

Ik zou jullie graag willen vertellen waar je deze fiets smartphone houder kunt kopen, maar ik heb momenteel geen idee. Zelf heb ik hem dus zoals eerder benoemd bij Kruidvat weg, maar ik kan hem momenteel bij geen enkel filiaal in Enschede vinden. Er staat ook niet een duidelijk merk op de verpakking die je kunt Googelen. Maar wie weet heb jij geluk en heeft ‘jouw filiaal’ er nog één en anders hoop ik je geïnspireerd te hebben om er überhaupt één aan te schaffen.

Alternatieve houder die er veel op lijkt:
1. Via website Amazings.nl
2. Via website Wish.com

 

Heb jij al een fiets smartphone houder? Laat het weten in de reacties.

 

Bedankt voor het lezen en tot maandag!

4 gedachten over “Hoe bevalt mijn fiets smartphone houder?”

 1. Leuke review. Het is mij alleen niet duidelijk hoe je hem vastklikt. Hoe heeft je vader dat gedaan? Want mij lukt het niet. En op het filmpje is het niet duidelijk te zien.

  1. Dankjewel! Dat vastklikken is ook best een gedoe. Je doet de houder met de gaatjes op de pinnetjes en dan moet de houder naar boven of onder geschoven worden en klik zeggen. Mijn vader had er niet een precieze manier voor, hij is een beetje gaan schuiven en toen opeens was er een klik. Hopelijk lukt het je alsnog, succes!

 2. Ik heb net een andere versie gekocht bij Kruidvat, die lijkt er heel erg op, maar bevestiging aan je stuur is net anders.
  Er zit een handleiding bij met hele onduidelijke zwart-wit foto’s, waardoor ik niet snapte waar het rubberen ‘matje’ voor diende, maar dankzij het filmpje op jouw bericht is dat mij nu heel duidelijk, dus dank daarvoor!
  Ik ga hem straks op mijn fiets zetten… ben benieuwd!

  1. Hai Denise,

   Fijn dat het op deze manier toch gelukt is.
   Hopelijk heb je er veel plezier van!

Reacties zijn gesloten.