roze doelenboekje

Hai 2021!

Het zal je niet ontgaan zijn dat 2021 begonnen is en iedereen terug en vooruitblikt. Ik kan natuurlijk niet achterblijven dus ik blik in deze blogpost kort terug naar 2020 en vertel wat ik in 2021 wil gaan doen (als het weer kan).

 

2020

Voor veel mensen is 2020 een jaar om snel te vergeten. Voor mij was het een goed jaar. Ik kocht een huis, kreeg een vast contract en trouwde met Wilco!

Voor 2020 had ik een aantal doelen gesteld en ik ben benieuwd of daar überhaupt iets van behaald is haha.

Doel 1: Zwemmen
In 2020 ga ik minimaal 20 keer minimaal 20 baantjes zwemmen bij Aquadrome.
Voor mijn gevoel ben ik twee keer geweest, toen kwam de lockdown en kon ik niet naar het zwembad. Op het moment dat het weer kon bleek dat je losse kaartjes moest halen en geen gebruik kon maken van je kaart (die al betaald is). Je kon je niet omkleden, dus moest je met natte kleren weer naar huis. No way dat ik dat ging doen. Dit doel is dus niet behaald.

Doel 2: Structuur/planning
Meer gestructureerd worden d.m.v. een goede planning.
Dit begon goed en toen kwam Corona en was ik helemaal in de war. Voor mijn werk had ik het wel aardig op orde, maar qua mijn blog was het een drama. De fotoverslagen kwamen wel (bijna) elke week online, maar de zaterdag blogs niet. Ik gunde mijzelf daar te weinig tijd voor, terwijl ik het juist zo leuk vind om ze te maken.

Doel 3: Hardlopen

(Goed) getraind de 10 km binnen een uur hardlopen.
Hier heb ik weinig aan gedaan, wel heb ik best veel gewandeld. Achteraf maar goed ook, want geen enkele hardloopwedstrijd waar ik aan mee wilde doen ging niet door. De singelloop in Enschede wel bedenk ik mij nu, maar goed ook niet aan meegedaan dus 😀

Doel 4: Persoonlijk
Dit jaar wil ik mijzelf duidelijk maken dat hulp vragen geen ramp is en nee zeggen ook niet.
Dit doel heb ik wel behaald. Ik ben minder streng voor mijzelf geweest en heb vaker dingen uit handen gegeven.

2021

Nu we allemaal weten hoe 2020 gelopen is, ben ik erg nieuwsgierig naar wat 2021 ons zal brengen. Gaan we weer terug naar het oude normaal? Ik hoop het zo. Spontaan weer ergens naar toe gaan, lekker uiteten, op vakantie naar een warm land en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het zijn geen eerste levensbehoeften, maar ik mis ze momenteel wel steeds meer. Doordat we niet weten wat het jaar ons brengt ga ik geen doelen stellen. Wel deel ik een aantal dingen die ik meer wil doen of naar uitkijk dit jaar.

Jack

In mijn fotoverslagen heb je hem al voorbij zien komen, de hond van mijn schoonvader. Hij is nu nog een puppy en ik kan er al naar uitkijken als hij straks groot is om lekker met hem te gaan wandelen in het bos en eventueel ondertussen geocaches op te zoeken.

Dagboek
Notitieboekjes heb ik genoeg, maar ik zet er nooit wat in. Daarom heb ik bedacht om dit jaar eens een dagboek bij te houden. Ik schrijf er geen 1000 woorden in, gewoon kort hoe mijn dag was. Lijkt mij leuk om straks in december terug te lezen wat ik in het begin van het jaar meemaakte en wat mij bezighield.

Bewegen
Door het thuiswerken kom ik veel minder buiten. Het fietsen naar mijn werk en huis doe ik nu niet, dus het komt regelmatig voor dat ik zo drie dagen niet buiten kom. Dat is niet gezond en heb ik dus besloten om nu ’s ochtends een korte wandeling te maken (zelfde tijdsspan als dat ik normaal naar mijn werk fietste) en aan het einde van de werkdag een wat grotere wandeling te maken. Podcast op en gaan. Wat mij daarbij motiveert is de app SamenGezond. Wilco had deze app gedownload en dat leek mij ook wel wat. Bij deze app heb je elke week een weekdoel en als je dat behaald, krijg je punten. Met die punten krijg je korting op producten in de webshop. Een win-win situatie dus.

Veranderingen in huis


In week 2 komen de fauteuils binnen en in week 5 de bank.  Daar ergens tussen komen ook de siergordijnen voor in de woonkamer binnen. Er komt nog een ander televisie meubel, dan komt de televisie aan de muur en dan kunnen we gaan kijken hoe we die muur nog meer willen decoreren. Zo veel zin in!

Wat zijn jouw doelen of de dingen waar je in 2021 naar uit kijkt?

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *