Accentable

Accentable

  • Home
  • Over mij
  • Lifestyle
  • Persoonlijk
  • Eten
  • Contact
    • Privacyverklaring
Accentable

Lifestyle blog

Accentable

  • Home
  • Over mij
  • Lifestyle
  • Persoonlijk
  • Eten
  • Contact
    • Privacyverklaring
Eten

Fudge met bastogne en witte chocolade

On zaterdag, juni 6, 2020

Het werd tijd om hier weer eens iets te plaatsen met betrekking tot bakken. Niet omdat het moet, maar omdat ik dat leuk vind! Ik wist alleen nog niet zo goed wat ik dan zou bakken. Iets uit de bakbijbel of koekjesbijbel? Nee, het werd het fudge recept uit het e-bakboek van Wil & Tien genaamd: Van misbaksel tot meesterbaksel. In dit boek staan 10 makkelijke en spectaculaire recepten die iedereen kan bakken. Het leuke is dat zij in dit boek ook delen wat er misging. Laten we maar gauw gaan kijken hoe het bakken mij af ging…

 

Wat heb je nodig

Basisrecept fudge (+/- 30 blokjes)
– 1 blikje gecondenseerde melk
– 100 gram ongezouten roomboter
– 150 gram lichtbruine basterdsuiker
– 2 theelepels vanille aroma
– ½ theelepel zout

Bodem en garnering
– 260 gram Bastognekoeken
Zelf heb ik een budget versie van de koeken gebruikt
– 100 gram ongezouten roomboter
– 100 gram witte chocola

 

Bereidingswijze

Stap voor stap ga ik je meenemen in de bereidingswijze.

 

Stap 1

bakplaaBekleed een vierkante bakvorm met bakpapier (maximaal 28×17 centimeter of een kleine springvorm) en laat de randjes uitsteken, zodat
je later de fudge met het bakpapier uit de vorm kunt tillen. Zelf heb ik mijn ‘browniebakblik’ van 20×20 cm gebruikt.

 

Stap 2

Als eerst maak je de bodem. Dat doe je door de koeken eerst te verkruimelen in een plastic zakje. Zelf heb ik de deegroller ervoor gebruikt, maar je kunt ook hameren met de knoflookpers en het makkelijkste is denk ik als je ze in een keukenmachine doet.

 

Stap 3

boter smelten
Smelt de boter op laag vuur in een steelpannetje. Voeg de koekkruimels toe als de boter helemaal gesmolten is en meng het door elkaar.

 

Stap 4

fudge bodemDoe de bodem in de bakvorm en druk hem goed aan met de bolle kant van een lepel.

 

Stap 5

Doe alle ingrediënten voor de fudge in een pan en zet het vuur middelhoog. Breng het mengsel al roerend aan de kook. Zodra het kookt
houd je het nog 10 minuten aan de kook. Blijf ondertussen roeren. Dit was mij het werkje wel. Het was de eerste keer dat ik iets met gecondenseerde melk maakte en ik was zo bang dat het mis zou gaan als ik niet goed genoeg roerde. Ik leek wel een mixer. Ik bleef maar roeren, had er zelfs de dag erna spierpijn van in mijn hand haha.

 

Stap 6

Zet na 10 minuten het vuur uit en laat het zo’n 5 minuten rusten. Daarna roer je het mengsel stevig door tot het een dikke, soepele massa is
geworden. Dit duurt zo’n 8 minuten. Kan ook met een handmixer op de laagste stand. Ik had al zoveel geroerd dat ik na het vijf minuten rusten zoiets had van moet ik nu weer acht minuten gaan roeren? Naar mijn idee was het inmiddels al een dikke, soepele massa geworden. Dus ik was rebels en heb het niet nog eens acht minuten geroerd.

 

Stap 7

Doe het mengsel van de fudge  in de bakvorm en laat het minimaal vijf uur afkoelen. Je kunt hem gewoon op het aanrecht laten staan, maar je kunt hem ook in de koelkast laten afkoelen. Dan wordt de fudge wat harder. Het is maar net wat je zelf lekkerder vindt.

 

Stap 8

Wanneer de fudge volledig afgekoeld is kun je beginnen met de garnering. Smelt de chocolade au bain marie in een pannetje. In het boek staat letterlijk: “Smelt de chocolade in een pannetje”. Ik neem dat dan ook heel letterlijk net zoals ik alles precies afweeg bij een recept. Ik heb dus in de eerste instantie gewoon een pannetje op het vuur gezet. Dat ging natuurlijk mis en dat deel heb ik weg kunnen gooien. Zo stom, omdat ik donders goed weet dat het op die manier moet. Nu vergeet ik het dus nooit meer 😛

 

Stap 9

Haal de fudge uit de bakvorm. Stop de gesmolten chocolade in de spuitzak en knip een heel klein puntje er van af. Versier de fudge met ‘chocoladestrepen’ of een andere leuke creatie. Dit ging een stuk makkelijker dan ik dacht, maar ik denk dat ik met 50 gram chocolade mij ook prima had gered. Ga ik de volgende keer proberen.

 

Stap 10


Laat de chocolade hard worden en snijd dan de fudge in stukjes. Je kunt de fudge ongeveer een week bewaren in een luchtdroge koektrommel. Eet smakelijk!

 

Eerlijk gezegd heb ik geen idee of de verhouding zo juist is bij mijn versie. Ik vond het in ieder geval lekker smaken en anderen die er wat van gehad hebben ook, dus dit baksel is zeker voor herhaling vatbaar.

 

 

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

0

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over mij

Haiiii! Leuk dat je Accentable.nl bezoekt. Ik ben Madelon, 29 jaar oud en woon samen met mijn man Wilco in Enschede. Iedere maandag vind je hier een fotoverslag van mijn week ervoor en op zaterdag verschillen de artikelen per week. Veel lees- en kijkplezier!

Volg mij
INSTAGRAM

accentablenl

29 | Enschede | 💕Wilco
*
Mijn blog👇🏻

Madelon
Wanneer een collega de hele dag heeft lopen zwoege Wanneer een collega de hele dag heeft lopen zwoegen op het maken van pulled pork🐷 kan ik natuurlijk niet weigeren om even te 'proeven'.
Vervolgens pakt een andere collega gelijk haar telefoon erbij om een foto📸 te maken onder het mom "Is leuk voor je blog!" Dus hierbij de foto en de credits zijn voor @diekleine2 💪

#accentable #blog #pulledpork #lhappyme #nieuw #fotoverslag #week24 #2022 ➡ #linkinbio
Zo'n drie weken geleden ging ik samen met @ine65 n Zo'n drie weken geleden ging ik samen met @ine65 naar de Libelle Zomerweek🌞 

Wat een avontuur. De heenreis duurde zo'n drie uur, waarvan we over de laatste kilometer drie kwartier deden. Het verkeer stond helemaal vast. Lang leve de randstad🙄

Vervolgens kwam het met bakken uit de lucht. Gelukkig waren we net klaar met het buitengedeelte en konden we binnen lunchen. Door de regen werd het binnen megadruk en stond je soms letterlijk in de loopfile. Ondanks dat dit de minst leuke editie was, heb ik deze keer wel het meest gekocht👛 van alle keren haha.

Wat ik de afgelopen tijd nog meer heb gedaan zie je in mijn nieuwste fotoverslag📸

#accentable #blog #enschede #twente #libellezomerweek #2022 #fotoverslag ➡ #linkinbio
Afgelopen zondag heb je deze foto waarschijnlijk a Afgelopen zondag heb je deze foto waarschijnlijk al voorbij zien komen in mijn instastories. 

Ik was op de open dag van het crematorium⚰️ en werd daar geïnterviewd door 1Twente. Ze vroegen onder andere wat ik er kwam doen, wat ik van de festivalsetting vond en of ik een #kistfie ging maken. In mijn fotoverslag staat een linkje naar mijn moment of fame🤣

#accentable #1twente #enschede #usselo #opendag #crematorium #fotoverslag ➡️ #linkinbio
Jaaa, er staat eindelijk weer een fotoverslag📸 Jaaa, er staat eindelijk weer een fotoverslag📸 online. Hierin zie je de maand maart en een beetje april. Ik ging gezellig met mijn moeder en zus naar de voorstelling van Richard Groenendijk, at veel lekkers en nam ik afscheid van mijn mega uitgroei💇‍♀️

#accentable #enschede #blog #blogger #sushibowl #richardgroenendijk #ijsje #twente #fotoverslag #maart #eneenbeetjeapril #linkinbio
Laad meer... Volg op Instagram
Categorieën
  • DIY (5)
  • Eten (9)
  • How to (3)
  • Lifestyle (55)
  • Persoonlijk (189)
  • Reizen (3)
  • Uncategorized (1)
Laatste blogs
  • Fotoverslag week 24 – 2022 | Pulled pork

    Fotoverslag week 24 – 2022 | Pulled pork

    22/06/2022
  • Fotoverslag week 20 t/m 23 – 2022 | Libelle Zomerweek

    Fotoverslag week 20 t/m 23 – 2022 | Libelle Zomerweek

    13/06/2022
  • Fotoverslag week 16 t/m 19 – 2022 | Ik kwam op tv

    Fotoverslag week 16 t/m 19 – 2022 | Ik kwam op tv

    17/05/2022
  • Maandverslag maart 2022 en een beetje april | Veel lekkers

    Maandverslag maart 2022 en een beetje april | Veel lekkers

    19/04/2022
  • Podcast aanraders #3

    Podcast aanraders #3

    05/03/2022

© 2022 | Accentable