Maandverslag december 2021 | Op het dak staan

Haiiii, leuk dat je een kijkje komt nemen bij mijn fotoverslag van december – 2021. In deze maand speelde in bingo, stond ik op het dak van de brandweerkazerne in Hengelo en kocht ik nieuwe schoenen. Dat leek zo simpel, alleen was het dat niet haha. Veel kijkplezier!


Zoals altijd was ik weer blij dat ik naar de podotherapeut mocht. Had behoorlijke last van de nagel bij m’n grote linker teen. Gelukkig werd dat snel verholpen.

 


Hier zit de kerstattentie voor de schoonmakers van m’n werk in. Die moest ik allemaal in de envelopjes doen en sorteren per locatie en toen versturen. Ik tel het altijd tig keer na om zeker te zijn dat het niet fout gaat. Dat zou ik namelijk erg vervelend vinden.

 

Stukje gewandeld en gelijk even naar de supermarkt geweest, omdat ik wat lekkers ging maken voor het vieren van Sinterklaas.

 


Ik ging een arretjescake maken, maar dan net iets anders. Klik hier voor het recept.

Zie hier het resultaat of beter gezegd wat er nog van over is haha. Ik was vergeten om er eerder een foto van te maken. Zelf vind ik een gewone arretjescake lekkerder. Dat komt voornamelijk door de witte chocolade en stroop daar ben ik niet zo van. De rest vond hem erg lekker!

 


Tijdens het maken moest ik de chocolade au bain marie laten smelten. Dat gaat normaal gesproken prima met twee steelpannetjes boven op elkaar. Deze keer trok het vacuüm en kreeg ik ze met geen mogelijkheid van elkaar af. Ik ging Googelen en daar werd gezegd dat je de pannen opnieuw op het vuur kon zetten en dat door de warmte het wel los zou komen. Je moest er wel bij blijven staan stond er bij. Dat deed ik. Er gebeurde maar niks, er was echt geen beweging in te krijgen. Ik wilde me net omdraaien en toen hoorde ik een harde knal en een pan ergens terecht komen. Bleek er een soort ontploffing te zijn en zat het hele aanrecht onder het water. Missie wat wel geslaagd 😀

 

Doornroosje was weer even aan het ‘nadenken’.

 


Online las ik veel positieve dingen over de Netflixfilm The Unforgivable, dus ik was benieuwd. Mede doordat Sandra Bullock erin speelt. Ik vond het best een interessante film, maar het einde vond ik echt raar. Zal er niet te veel over zeggen anders verklap ik het al.

 


Samen met een collega deze attenties ingepakt. Het was eigenlijk de bedoeling om ze in dozen te doen, maar helaas was het juiste formaat niet meer verkrijgbaar en werd dit de oplossing. Ik vind het best leuk geworden zo!

 

Voor bij mijn kerstoutfit zocht ik nog schoenen. Die vond ik, alleen waren ze beschadigd en het laatste paar in mijn maat. Ik dacht oh ik ga de volgende dag wel naar het filiaal in de stad. Toen kwam er een lockdown en viel mijn idee in duigen. Toen dacht ik, ik bestel ze gewoon online, zodat ik ze in de winkel op kan halen. Werden ze niet vanuit een magazijn opgestuurd, maar uit de winkel gehaald. Had ik alsnog die beschadigde schoenen :’). Uiteindelijk kon ik ze bij een ander filiaal ruilen. Er kan ook nooit iets in één keer goed gaan haha.

 


Twee collega’s gingen samen met de burgemeester van Hengelo op de midwinterhoorn blazen. Dit vond plaats op het dak van de kazerne in Hengelo en ik was daarbij. Lekker koud en hoog. Was een leuke ervaring.

 


Door de lockdown ging de live bingo niet meer door en hebben ze er weer een online bingo van gemaakt. Ik kocht de kaarten en loten voor m’n moeder, zus en mij. We wonnen één keer, maar er waren meerdere bingo’s waardoor er gedobbeld werd en wij verloren.

 

Kerstkaartjes op de post.

 


Wilco moest op kerstavond werken dus besloot ik naar mijn ouders te gaan en daar ook te slapen. Uiteindelijk eindigde ik in het huis van m’n zus waar ik samen met m’n ouders op m’n twee neefjes paste. Dit kleine lachebekkie vond het maar wat gezellig met ons en zijn grote broer haalde alles wat hij van de brandweer heeft uit de kast. Want als tante Lon er is gaat het over de brandweer. Kan niet wachten tot er weer eens een open dag is waar ik hem mee naartoe kan nemen.

 


Gourmetten met de Timmermannetjes, vaste prik op eerste kerstdag.

 


Er waren een paar vrij nieuw caches bij ons in de buurt, dus die gingen we tussen de regenbuien door even doen.

 


Ik heb vakantie en dus eens tijd om dingen te doen die ik anders niet zo snel doe. Eén daarvan is mijn kantoortje opruimen en dan vooral mijn bureaulades. Tijdens het opruimen kwam ik dit krantenartikel tegen. De foto die erbij staat heb ik gemaakt tijdens een snuffelstage bij de Tubantia bijna 14 jaar geleden.

 


Volgens mij heb ik het al wel eens eerder in een fotoverslag over de slager in ons winkelcentrum gehad. Die hebben lekkere warme maaltijden voor €6,- we wilden dit eigenlijk al een week eerder doen, alleen waren er toen geen maaltijden i.v.m. de kerstdrukte. We hadden beiden een schnitzel met zigeunersaus, aardappelschijfjes en rauwkost. Smaakte weer heerlijk.

 


Om het jaar goed af te sluiten bestelde ik onze favoriete broodjes bij de broodbode.

 


Laatst vroeg ik om tips voor een leuke scheurkalender. Aan Sinterklaas had ik de omdenken scheurkalender gevraagd, maar niet gekregen. Helaas was hij toen al uitverkocht. Uiteindelijk is het deze geworden. Ben benieuwd wat voor leuks erin staat.

Later in de middag heb ik nog wat oliebollen voor Wilco en mij gekocht, zodat we toch een beetje oud en nieuw samen konden vieren. Wilco had tijdens oud en nieuw nachtdienst. Na het avondeten ging Wilco slapen en ben ik naar mijn ouders gegaan om daar oud en nieuw te vieren. Ik ben er toen ook gezellig blijven slapen.

 

Dit was het weer voor 2021. Bedankt voor het trouw blijven bezoeken en lezen van mijn blog al is er weinig geplaats. In 2022 ga ik ervoor om weer wekelijks twee blogs te plaatsen en wie weet komt er ook nog eens een vlog voorbij. Ik wens je een gelukkig en gezond 2022!

 

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *