Boekreview #5

De afgelopen tijd heb ik weer veel boeken gelezen. Mede dankzij de corona crisis, want doordat we minder weg kunnen en het lekker weer is. Zit ik net zo lief in de zon te lezen of ’s avonds op de bank in plaats van televisie kijken. Het zijn er maar liefst 5, waarvan 2 van een serie. Veel leesplezier!

 

Boek 1: Anne Frank – Het Achterhuis

Samenvatting:
Anne Frank hield van 12 juni 1942 tot 1 augustus 1944 een dagboek bij. Zij schreef haar brieven alleen voor zichzelf, tot ze in de lente van 1944 op radio Oranje de minister van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen in ballingschap, Bolkestein, hoorde spreken. Hij zei dat na de oorlog alle getuigenissen van het lijden van het Nederlandse volk onder de Duitse bezetting verzameld en openbaar moesten worden gemaakt. Als voorbeeld noemde hij onder andere dagboeken. Onder de indruk van deze redevoering besloot Anne Frank na de oorlog een boek te publiceren. Haar dagboek zou daarvoor als basis dienen.

Boekreview:
Ik dacht dat ik zo’n beetje de enige Nederlander was die het boek nog niet gelezen had. Na 27 jaar vond ik het toch eens tijd worden en begon er aan. De Tweede Wereldoorlog vind ik erg interessant en een persoonlijk verhaal is vaak ook interessant. In het begin had ik wat moeite met de manier van schrijven. Ik vond het echt ouderwets en had het denk ik fijner gevonden als het wat moderner geschreven zou zijn. Maar goed dat terzijde vond ik het heel interessant om te lezen hoe Anne zich ontwikkeld door het boek heen en hoe ze worstelt met dagelijkse strubbelingen die het onderduiken met zich meebrengt. Ik leefde zo met haar mee dat ik mij aan het einde afvraag en hoe gaat het nu verder? Dat weet ik natuurlijk wel alleen staat dat natuurlijk niet meer in haar dagboek en dat komt dan wel weer even binnen…

 

Boek 2: Suzanne Vermeer – De eilanden

Samenvatting:
De eilanden bevat tien gloednieuwe spannende verhalen van Suzanne Vermeer, de koningin van de zomerthriller. Ideaal voor op het strand of aan het zwembad. Zeven eilanden, zeven vrouwen, zeven geheimen.

Boekreview:
Dit boek stond al een tijdje op mijn e-reader en ik had zin aan iets luchtigs dus koos ik voor dit boek. Ik wist niet meer dat het korte verhalen waren dus dat was even wennen. 10 a 12 bladzijdes per verhaal was het zo uit mijn hoofd en voor ik het wist had ik hem uit. Ik herkende een personage uit een een boek dat ik eerder had gelezen van Suzanne Vermeer en vond het leuk om daar een soort van vervolg van te lezen. De eindes waren ook een paar keer verrassend. Dus wil je luchtige korte verhalen, dan zit je bij dit boek goed.

 

Boek 3: Herman Finkers –
De cursus omgaan met teleurstellingen gaat wederom niet door

Samenvatting:
Verzamelde vertelsels van Herman Finkers

Boekreview:
Bij dit boek geldt hetzelfde als bij het vorige boek. Het stond op mijn e-reader en ik dacht laat ik hier eens aan beginnen. Niet wetende dat het gewoon opgeschreven vertelsels van Herman Finkers zijn. Hoewel ik echt wel kan lachen om Herman Finkers, vond ik dit boek niet zoveel aan. Dat ligt niet aan hem, maar aan mij. Ik vind het leuk als er een verhaal zit in een boek dat ik lees. Dit zijn gewoon echt losse stukken op zich en hebben niks met elkaar te maken. Het is denk ik leuker om dit boek fysiek te hebben er er af en toe eens in te kijken om wat grappigs te lezen, waardoor jouw dag niet meer stuk kan, bij wijze van spreken 😉

 

Boek 4: Lucinda Riley – De zeven zussen

Samenvatting:
Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de roerige jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen?
De zeven zussen is het eerste deel uit een zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent.

Boekreview:
Deze boeken zijn momenteel enorm populair. Normaal gesproken loop ik daar dan ver van weg en lees ik dat over vijf jaar pas een keer. Toch ben ik overstag gegaan en ben ik begonnen aan de serie en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad. Ik moest er even inkomen met al die namen van de zeven zussen en hoe alle verhoudingen zijn, maar toen ik er eenmaal in zat wilde ik niet meer stoppen. Ik vond dit echt een mooi liefdesverhaal en was dan ook erg benieuwd naar deel twee…

 

Boek 4: Lucinda Riley – Storm

Samenvatting:
Ally D’Aplièses zeilvakantie is bijna ten einde als ze bericht krijgt over de plotselinge dood van haar vader. Zo snel ze kan vliegt ze naar huis om samen met haar zussen hun vaders testament te openen. Voor ieder van hen is er een brief met een mysterieuze opdracht: ze moeten op zoek naar hun ware afkomst. Na een traumatische ervaring op zee keert Ally kort daarna de zeilwereld de rug toe en besluit haar vaders opdracht uit te voeren. Het voert haar naar Noorwegen, naar de onbekende zangeres Anna Landvik, die honderd jaar eerder als eerste het stuk ‘Peer Gynt’ van Grieg opvoerde. Hoe meer Ally over haar verleden te weten komt, hoe meer vragen er ontstaan. Wat probeert haar vader haar duidelijk te maken? En wie was hij echt? 

Boekreview:
Door het eerste boek had ik veel verwachtingen van dit boek. Het liefdesverhaal in dit boek liet mij letterlijk huilen, ik werd er zo verdrietig van terwijl ik daar normaal gesproken totaal geen last van heb. Zegt dat wat over het boek of over mij? 😛 Voor de rest vond ik dit boek wat minder boeiend. De manier waarop dit verhaal verliep vond ik best wel op het eerste boek lijken en toen dacht ik, als alle boeken zo verlopen ben ik er wel een keer klaar mee. Op naar deel drie…

 

 

Momenteel lees ik het derde deel van de zeven zussen genaamd Schaduw. Tot nu toe vind ik het een leuk en interessant boek, vooral vanwege het einde van het vorige boek. Het maakt mij nieuwsgierig naar hoe zij zich gaat ontwikkelen en waar haar zoektocht zal eindigen.

Wordt vervolgd…

 

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *