Boeken zomer 2022

In de zomer heb ik voor mijn doen veel boeken gelezen. Grotendeels doordat ik op vakantie ben geweest, maar met het mooie weer ga ik sowieso eerder even rustig een boek lezen dan in de herfst en winter. Daar wil ik dit jaar verandering in brengen, maar eerst vertel ik je welke boeken ik heb gelezen en wat ik daar van vond. Veel leesplezier!

De laatste blogpost over de boeken die ik las vind je hier.

 

Fien Vermeulen – Het Regent Zonnestralen

Dit is niet het zoveelste boek van een kanker-overlever. Dit is het verhaal van Fien, die zo dicht bij de dood kwam dat het leven daarna knap ingewikkeld werd. Ze ontdekte dat je een levensbedreigende ziekte nooit alleen krijgt en dat hij nooit echt overgaat – ook niet als je weer gezond bent verklaard. Met humor en diepgang en volledig schaamteloos beschrijft Fien in dit boek haar leven als jonge vrouw. Liefde, carrière, vriendschap, seks en jezelf ontdekken horen daarbij. Net als – in haar geval dan – een kale kop, poepen in een teiltje en ineens BN’er zijn. Het is een verhaal over knokken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Niet omdat je een held bent, maar gewoon omdat je leven het waard is. ‘Een survivor gaat keer op keer op z’n muil. Bouwt een kampvuur, brandt het op en doet het de dag erna opnieuw. Weet steeds op te krabbelen om z’n taakjes weer te doen. Niks heldendaad, gewoon broodnodig om de volgende dag te halen.’

Fien deelt luchtig haar ‘kankerverhaal’ voor zover dat luchtig kan. Ze is realistisch en geeft aan hoe het leven tijdens en na de kanker voor haar is. Dat is niet zo rooskleurig als iedereen vaak denkt. Ja, de kanker is weg maar, dat betekend niet dat het lichaam er niet onder geleden heeft. Daarnaast krijg je een kijkje in hoe haar carrière tot nu toe gelopen is (door de kanker) en verteld ze leuke behind the scenes dingen.

 

Laura de Hoog – Daten is k*t

Van haar ontmaagding door de manager van een niet nader te noemen fastfoodketen, tot een affaire met een onbetrouwbare, gladde Italiaan: Laura de Hoog neemt geen blad voor de mond over de mannen die haar pad hebben gekruist. En dat levert een extreem openhartig, grappig en herkenbaar boek op. Eikelpiercings, datingapps, katers en narcistische exen: niets of niemand blijft onbesproken.

In dit boek leer je de vrouw achter de succesvolle TikToks écht kennen. Een vrouw met een grote bek en een klein hartje, maar ook een vrouw met een missie: ze heeft seks, en daar schaamt ze zich niet voor.

Laura ‘ken ik’ van TikTok. Daar zet ze bijna dagelijks filmpjes op van wat ze meemaakt of geeft haar mening ergens over. Ze heeft schijt aan alles en iedereen en doet gewoon wat zij wil. Ze refereert regelmatig naar haar boek, want op TikTok mag niet alles benoemd worden. Ik was toch wel nieuwsgierig geworden en ze heeft me met haar boek absoluut niet teleurgesteld. Heb meerdere keren hardop gelachen of me verbaasd tijdens het lezen haha.

 

Susanne Vermeer – Dwaalspoor 

Wanneer haar man om het leven komt tijdens de zomervakantie, denk de politie aan een tragisch ongeval. Maar Sylvia weet dat dat niet waar is… Tijdens een vakantie in het Zwarte Woud komt zakenman Vincent Mulder om het leven bij het mountainbiken. In eerste instantie wordt het afgedaan als een tragisch ongeval, maar als vlak bij de plek des onheils een dode vrouw wordt gevonden met verwondingen die lijken op die van Vincent, begint de politie te twijfelen. Helemaal als een getuige beweert dat hij zijn vrouw Silvia op die plek heeft gezien. Terwijl boze tongen beweren dat Silvia baat heeft bij Vincents dood, blijft ze bij hoog en bij laag volhouden dat ze onschuldig is.
Om erachter te komen wat er met Vincent is gebeurd, roept Silvia de hulp in van juriste Lauren Martens. Samen gaan ze op onderzoek uit.

Dit boek moest ik even inkomen, vooral omdat het zo anders was dan het boek hiervoor. Toen ik er eenmaal in zat vond ik het een leuk boek. Niet heel verrassend, maar dat vond ik in dit geval niet erg. Dus als je zin hebt in een simpel detectiveachtig boek dan raad ik je hem aan.

 

Linda van Rijn – Casa Ibiza

In het familiehuis op Ibiza vindt Anna een onbekende ketting. Is dit het spoor naar de nooit opgeloste dood van haar zusje… Als niet lang na haar moeder ook de vader van Anna de Kee overlijdt, moeten zij en haar broer beslissen wat ze met de mooie vakantievilla van hun ouders op Ibiza doen. Anna besluit erheen te gaan om het huis klaar te maken voor de verhuur. Terwijl haar ex hun zoontje een week meeneemt naar Texel, gaat Anna met haar beste vriendin Ciska naar het eiland waar ze zo veel herinneringen heeft. Ze zijn druk met het huis, maar nemen ook de tijd voor de heerlijke strandjes, het lekkere eten en natuurlijk de feesten op Ibiza.

Tijdens het opruimen vindt Anna een ketting die ze niet kent. Die blijkt van Yara te zijn, haar zusje dat op haar negende verdronk in het zwembad van het vakantiehuis. De vondst brengt een stroom herinneringen teweeg en Anna zit ineens met vragen, die ze niet meer aan haar ouders kan stellen. In plaats daarvan komt ze terecht bij een oud-politieman die destijds betrokken was bij het onderzoek. Maar waar ze eigenlijk hoopt op geruststelling en antwoorden, leidt een serie vreemde gebeurtenissen alleen maar tot meer vragen.

Een spannend boek waarvan je wil weten wat er nou precies met Yara gebeurd is, je hebt wel een vermoeden maar het einde had ik niet helemaal zo uitgedacht. Vond het aan de ene kant ook wel wat vergezocht op de manier hoe Anna erachter komt. Maar was over het algemeen leuk om te lezen.

 

Liane Moriarity – Wat Alice Vergat

Alice Love is 29, dol op haar man en zwanger van hun eerste kind. Dus… stel je Alice’ schok voor wanneer ze bijkomt op de vloer van haar sportschool, naar het ziekenhuis wordt gereden en daar ontdekt dat de bruidsweken al lang voorbij zijn. Ze ligt in een scheiding, heeft drie kinderen en ze is 39 jaar.

Alice moet de gebeurtenissen van het afgelopen decennium zien te reconstrueren, en tegelijkertijd proberen haar leven weer op de rit te krijgen. Ze probeert erachter te komen waarom haar zus haar niet meer wil spreken, en hoe het komt dat ze een van die superslanke moeders met veel te dure kleren is geworden. Uiteindelijk moet Alice vooral erachter komen of geheugenverlies een zegen is of een vloek, en of het mogelijk is om helemaal opnieuw te beginnen.

Ik zag iemand op het strand dit boek lezen en ik dacht volgens mij staat dat boek ook op mijn e-reader staan. Dat bleek zo te zijn. Ik had op internet even opgezocht waar het boek ook alweer over ging en begon met lezen. Ik vond het een interessant boek, ik zat er snel in. Het had niet echt een spanningsboog, maar je blijft lezen. Je wilt weten of ze haar geheugen weer terugkrijgt en wat voor een gevolgen dat dan weer heeft. En doordat Alice dankzij haar geheugenverlies heel anders tegen dingen aankijkt. Deed het mijzelf ook nadenken over hoe ik op m’n twintigste zou kijken naar mijn nu dertigjarige ik. Mede daardoor vond ik het een erg leuk boek. 

 

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!