Animal Mira bag van Treasure Label

Via Instagram kwam ik terecht bij Treasure Label. De tassen vallen op door hun kleur/printrijke uiterlijk en zijn allemaal uniek. Dus toen ik er één voorbij zag komen waar ik meteen verliefd op werd kon ik het niet laten om hem te kopen. Naast dat de tassen mooi zijn, zit er ook een mooi verhaal achter. Daar vertel ik je in deze blogpost meer over. Veel leesplezier!

 

FAIRTRADE

Treasure Label werkt samen met een atelier in India die tientallen onafhankelijke ambachtslieden in dienst hebben. Zij zijn allemaal 18+ en werken voornamelijk vanuit huis met veel passie aan liefde aan de tassen. Wat de tassen nog meer bijzonder maakt is dat ze gemaakt worden van leer leftovers. Kleine stukken leer die grote fabrieken weggooien krijgen op deze manier een ’tweede kans’. Daardoor is elke tas dus uniek! Door het kopen van deze fairtade tassen kun je bijdragen aan een betere toekomst in gebieden waar het hard nodig is.

 

DE ANIMAL MIRA BAG


Deze tas werd in een Instastory gedeeld samen met nog een aantal tassen en hij viel mij meteen op. In de eerste instantie twijfelde ik nog. Ik vraag mijzelf dan altijd af: heb ik het wel nodig? Vind ik hem wel echt mooi? Is hij niet te duur? Maar ik bleef er maar aan denken en keek steeds in de stories of hij al verkocht was. Dat was hij gelukkig niet. Dus besloot ik hem te kopen, want ik wist zeker dat ik er spijt van zou krijgen als ik het niet deed.

De tas bestaat uit één groot vak aan de binnenkant met een ristvakje. Aan de voorkant zit een kleiner vak en beiden maak je dicht met een drukknoop. De tas is handig voor praktische spullen zoals je telefoon, (kleine)portemonnee, sleutels, zakdoekjes, lippenbalsem etc. En er zit een verstelbaar hengsel bij.

Afmetingen: 21 cm breed x 17 cm hoog

 


Alleen de voorkant heeft een dierenprint. De achterkant en zijkant zijn bruin. Net als het hengsel. Alle stiksels zijn geel. Dat er restleer gebruikt wordt kun je onder andere zien doordat er bij de bevestiging van de hengsels verschillende kleuren leer zitten. Zo heb ik echt mijn eigen unieke tas.

 

Inmiddels is het een halfjaar geleden dat ik de tas aangeschaft heb en ik ben er nog steeds verliefd op. Ik heb hem nog niet zo heel vaak gebruikt, omdat ik er erg zuinig op ben. Ik vind hem echt heel mooi en ben veel te bang dat ie een keer in een regenbui terecht komt en er niet meer mooi uitziet haha. Lijkt het jou ook wel wat om je eigen unieke tas te hebben? Volg Treasure Label dan op Instagram of neem een kijkje op de website.

 

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!