5 leuke dingen om te doen wanneer je thuis bent.

De afgelopen dagen zag ik zoveel negativiteit op social media. Een heleboel mensen hebben het ‘zo zwaar’ met dat ze niet meer uit kunnen of de hele dag met hun kinderen in huis zitten. Ik vind het heel apart dat mensen die bijvoorbeeld voorheen klaagden dat ze altijd druk zijn en hun kinderen amper zien. Nu klagen dat ze hun kinderen te veel zien. Ik ben zelf geen moeder, maar ik zou zeggen geniet er van. Niemand heeft gevraagd om deze situatie dus je kunt er maar beter het beste van maken. Daarom deel ik vandaag ‘5 leuke dingen om te doen wanneer je thuis bent’. Misschien zijn ze wel voor de hand liggend, misschien had je er nog niet een gedacht. Hoe dan ook, veel leesplezier!

 

Leuk ding #1 | Puzzelen

Eerder deze week heb ik drie Jan van Haasteren puzzels opgehaald bij mijn ouders. Normaal puzzel ik nooit, want dan gun ik mijzelf daar geen tijd voor. Dus deze tijd is een mooi moment om dat eens te gaan doen, want er staat niks gepland. Verstand op nul, je druk maken om puzzelstukjes die volgens jou moeten passen, maar dat toch echt niet doen en verder niks. Vind je een legpuzzel niks? Misschien is Lego iets voor jou. Fred van Leer heeft van de week de Taj Mahal in elkaar gezet met Lego en is nu bezig met een Bugatti auto. Dat deelde hij op Instagram en is erg leuk om te volgen of zelf te doen.

Leuk ding #2 | Creatief bezig zijn


Wil jij al heel lang dat fotoboek maken van het eerste jaar van je kind of van het feestje van de 50ste verjaardag van je man? Doe het nu! Maak het mood/visonboard wat je al een tijd in je hoofd hebt. Grijp een aantal tijdschriften bij elkaar, knip daar het één en ander uit en plak het op een A4 of op een oude canvas die je niet meer gebruikt. Leer jezelf punniken of haken. Kortom ontdek je creatieve kant en doe er wat mee. Op het internet staan een heleboel filmpjes waarin je op weg wordt geholpen. Je zult zien als je er eenmaal in zit dat de tijd vliegt!

 

Leuk ding #3 | Welness

Verwen jezelf een keer met een heerlijke ‘welness’ behandeling. Denk hierbij aan een lekker uitgebreide douche/badsessie met de fijnste producten van Rituals/Lush. Na het douchen je lichaam goed insmeren met body cream. Vervolgens je chillpakkie aantrekken, nagels vijlen/knippen, ze in de lak zetten. Heerlijke kopje thee of koffie erbij en als je, je vriend of vriendin lief aan kijkt wil hij of zij je misschien ook nog wel masseren. Daar word je vast en zeker een beter mens van. Spreek met jezelf af dat je die dag ook niks anders hoeft te doen, gewoon chillen en genieten.

 

Leuk ding #4 | Opruimen

Nee, ik bedoel niet je huis, de tuin, je kledingkast etc. Maar je (externe) harde schijf. Het klinkt misschien niet gelijk leuk en je zult jezelf er even toe moeten zetten. Maar ik weet zeker dat als je het eenmaal doet je het leuk gaat vinden, want je gaat allerlei oude foto’s tegen komen waar je om moet lachen en oude schoolopdrachten waarvan je het bestaan niet eens meer wist. Een heleboel bestanden kunnen er vast van af. De win van dit ‘leuke ding’ is dat jij weer even gelachen hebt en ondertussen is er weer ruimte bij gekomen op de schijf.

 

Leuk ding #5 | Beweeg


Hou je het thuis niet langer meer uit? Maak eens een wandeling. Het mag, zolang je anderhalve meter afstand houdt van de mensen die je tegenkomt. Dus kijk je hond lief aan of zet een leuke podcast op en gaan met die banaan. Geniet van de natuur, want de lente is begonnen dus overal komen weer knoppen en kleur aan. Even nergens aan denken en wie weet komt er dan zo ineens iets creatiefs in je op wat je daarna kunt gaan doen!

 

 

Ik hoop dat ik je hiermee heb geholpen als is het maar een klein beetje. Ja het is een onzekere tijd, maar het is nu even niet anders en dan kun je er maar beter positief mee om gaan denk ik dan.

 

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *