5 dingen waar ik naar uitkijk in ons huis

Haiiii, het is even een tijdje geleden dat er wat online kwam op zaterdag, maar nu is het weer zover. Wanneer je dit leest krijgen wij over zes dagen de sleutels van onze eerste koopwoning! Het enige wat er moet gebeuren is dat alle muren in huis een opfrisbeurt krijgen en dan kunnen we erin. De vorige bewoners hebben het zo goed onderhouden en daar zijn wij erg blij mee. Waar ik verder naar uitkijk in in ons huis lees je in deze blog. Veel leesplezier!

 

1. Van het huis een thuis maken

Wij werden meteen verliefd op dit huis. Het zag en ziet er gewoon goed uit. Bijna elke dag kijk ik wel een keer naar de foto’s op Funda en bedenk ik hoe we een bepaalde ruimte gaan inrichten. Daar kletsen we dan ook honderduit over. Ik heb echt zo’n zin in het moment dat ik straks na een werkdag naar huis fiets door de kou en dan heerlijk warm thuis kom in een huis dat ook echt als thuis voelt.

 

2. Mijn eigen kantoor

Hoe gaaf is dit. Ik droomde altijd al van een eigen kantoor/hobbykamer iets in die trant en dat het nu werkelijkheid wordt vind ik heeeel gaaf. Vooral doordat we dankzij het jeweetwelvirus nu veel meer thuiswerken vind ik het ook belangrijk om een fijne werkplek te hebben. In ons appartement heb ik ook al wel een werkplek op de tweede slaapkamer, alleen voelt het niet als ‘mijn’ plek. Hoe leuk is het om het straks in te richten naar mijn smaak, op de muur te hangen wat ik wil etc.

 

3. Bakken

Het is je vast niet ontgaan dat ik het leuk vind om te bakken. Momenteel doe ik het weer even wat minder. Voornamelijk in verband met de naderende verhuizing, maar ik ben onze ‘kleine’ keuken momenteel ook best zat. Een deel van de bakspullen ligt beneden en een ander deel boven (inmiddels in een verhuisdoos) waardoor ik eerst moet nadenken waar ik wat vandaan haal. Daardoor heb ik er nu wat minder plezier in. In ons huis hebben we een mooie grote open keuken en kunnen we zo naar de garage waar we straks alle bakspullen bij elkaar opslaan. I-de-aal! Zie het al helemaal voor me hoe ik alles ‘even snel’ pak zonder overal iets weg te halen. Als er bakverzoekjes zijn, laat het gerust weten! 😀

 

4. Nieuwe bank en fauteuils

Een nieuwe bank, nieuwe fauteuils (breek mijn nek steeds over dit woord). Onze huidige bank en stoelen had Wilco al voordat ik hem kende en zijn zo’n 12 jaar oud. Ik ben ze wel zat (hij gelukkig ook) dus we hebben het afgelopen halfjaar heel veel meubelzaken bezocht. De bank zijn we het unaniem over eens of nou ja de stof en kleur :’). Of het een drie zit wordt of een chaise lounge er bij aan komt is nog de vraag. Ik kan in ieder geval niet wachten om een definitieve keuze te maken, ze te ontvangen en er oneindig op te chillen. Zodra wij de sleutels hebben gaan we nog één keer goed meten wat mogelijk is en dan op naar de winkel.

 

5. Tuin

Laat de zomer van 2021 maar komen. Ons vind je in de tuin onder de overkapping of in het opblaaszwembad. Op het balkon zitten was ook heerlijk, maar de voorkeur gaat toch echt wel uit naar een tuin. Gezellig bbq’en, chillen, afkoelen. Er zijn wat kleine dingen die we nog willen aanpassen in de tuin. Zal ik tegen die tijd natuurlijk met je delen.

 

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *